Stotine organa reda jurilo ubicu čitave noći: Likvidiran napadač iz Tel Aviva (FOTO)

08.04.2022

08:33

0

Nekoliko sati nakon pucnjave u baru, stotine izraelskih policajaca, vojnih specijalnih snaga i kinoloških jedinica izvršile su potragu u četvrtima u centru Tel Aviva u potrazi za osumnjičenim

Stotine organa reda jurilo ubicu čitave noći: Likvidiran napadač iz Tel Aviva (FOTO)
Tan2022-4-7_211929251_3 - Copyright AP Photo/Ariel Schalit

Posle nekoliko sati potrage, izraelske bezbednosne snage saopštile su u petak da su pronašle i ubile Palestinca za koga se sumnja da je ubio dve osobe i ranio još nekoliko kada je otvorio vatru u četvrtak u jednom baru u Tel Avivu.

Vlasti kažu da je muškarac pronađen u blizini džamije u naselju Jafa.

Šin Bet, izraelska bezbednosna agencija, identifikovala je osumnjičenog kao 28-godišnjeg stanovnika Dženina, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Odgovor policije

Nekoliko sati nakon pucnjave u baru, stotine izraelskih policajaca, vojnih specijalnih snaga i kinoloških jedinica izvršile su potragu u četvrtima u centru Tel Aviva u potrazi za osumnjičenim.

Motiv napada nije bio direktno jasan, međutim, tenzije su nedavno bile visoke u Izraelu nakon talasa sličnih napada Palestinaca u kojima je ubijeno 11 ljudi.

Pucnjava se dogodila u ulici Dizengof, mestu napada 2016. godine u kojem je arapski državljanin Izraela pucao i ubio dvojicu Izraelaca i ranio nekoliko drugih.

Poslednjih nedelja, izraelski, palestinski i jordanski lideri održali su mnoge sastanke sa ciljem upravljanja tenzijama u zemlji i izdavanja hiljada radnih dozvola za Palestince iz Pojasa Gaze.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike