Plakao pred kamerama, tvrdio da su mu lopovi ubili ženu, a onda se saznala istina: Kako je pilot sve prevario i pokušao da prikrije tragove?

07.04.2022

15:06

0

Autor: N. Pavlović

Počinje suđenje Babisu Anagnostopulosu

Plakao pred kamerama, tvrdio da su mu lopovi ubili ženu, a onda se saznala istina: Kako je pilot sve prevario i pokušao da prikrije tragove?
krauč - Copyright Profimedia

Suđenje Grku Babisu Anagnostopulosu (33) za ubistvo žene Karolin Krauč (20) počinje ove nedelje, a pojavili su se detalji njegove odbrane.

Kako se navodi, Anagnostopulos će tvrditi da je Karolin bila nemarna prema njihovom detetu i da je reagovao u samoodbrani jer je ona bila poznavalac borilačkih veština.

Naime, ceo slučaj je prošlog maja zapanjio Grčku. Muž je pozvao policiju tvrdeći da su provalnici upali u kuću i ubili njegovu ženu, kao i njihovog psa.

Međutim, ubrzo se ispostavilo da je on ubica.

Karolinin otac Dejvid Krauč zbog bolesti neće moći da prisustvuje saslušanju, ali je medijima poručio da bi želeo da se dokopa "te dvolične lasice", kako je opisao bivšeg zeta.

Profimedia
 

Anagnostopulosov advokat je potvrdio da će se deo odbrane zasnivati na tome da ga je Karolin razbesnela kada je nasilno gurnula krevetac u kome je ležala njihova ćerka Lidija, tada stara svega 11 meseci.

- Čujem da će reći da ga je Karolin provocirala i da je reagovao u samoodbrani. Pomenuće i njene borilačke veštine. To mu neće uspeti jer je spavala kada ju je ubio. Voleo bih samo da mogu da ga se dokopam - poručio je Krauč, penzionisani Britanac koji živi na grčkom ostrvu Alonisosu.

Nakon stravičnog zločina, brigu o Lidiji su preuzeli roditelji ubijene Karolin.

Grk je u noći ubistva tvrdio da se borio sa razbojnicima koji su mu ubili ženu i njenog psa Roksi, posle čega su pobegli sa novcem i nakitom.

Nakon hapšenja je priznao da je on pravi krivac i da je ugušio Karolin dok je spavala, a psa obesio kako bi mu priča o provali "bila uverljivija".

Uprkos malim kaznama koje u Grčkoj dobijaju nasilnici nad ženama, Krauč smatra da će ubica dobiti doživotnu kaznu zatvora.

Optuženi se oslanja na šest svedoka, uključujući njegove roditelje i prijatelje, koji bi trebalo da dokažu da je reagovao u "žaru rasprave" i da je Karolin postajala sve agresivnija nakon pobačaja.

Inače, ovo će biti prvi slučaj ubistva životinje koji će se naći pred sudom u Grčkoj.

Tešio taštu pred kamerama

Anagnostopulos je ispleo složenu mrežu, plakao pred kamerama i čak grlio taštu kako bi je utešio nekoliko sati pre priznanja. Udavio je i kućnog ljubimca kako bi prikrio tragove.

Na ostrvu Alonisos, gde je njegova supruga Karolin odrasla, prisustvovao je sahrani. Odjednom, pojavila se policija i odvela ga na saslušanje. Karolininoj porodici je rekao da je pozvan u policiju da navodno prepozna jednog osumnjičenog.

Pilot je ispričao da su trojica maskiranih i naoružanih provalnika upala u njihov dom blizu Atine 11. maja 2021. godine. Prema njegovoj priči, njega i suprugu su vezali i zahtevali da im kažu gde je novac. Kako je posvedočio, provalnici su ubili njihovog psa i sat vremena mučili njegovu ženu pre nego što su je zadavili pred očima njihove ćerkice.

Posle osam sati ispitivanja, optužen je za ubistvo, kao i za zlostavljanje životinja i krivokletstvo.

Policija ga je opisala kao "vrhunskog glumca" nakon što je do detalja inscenirao mesto zločina i više od mesec dana glumio da nema veze sa ubistvom.

Čak se i "slomio" dok je razgovarao sa novinarima ispred svoje kuće na ostrvu Alonisos i lio suze dok je govorio o Karolini.

Udavio je i porodičnog psa i obesio njegovo telo na ogradi stepenica kako bi potkrepio priču da su to učinili razbojnici.

Naposletku, rekao je policajcima da mu je rasuđivanje bilo zamagljeno i da je udavio suprugu jer je htela da ga ostavi.

AP Photo/Petros Giannakouris
 

Šta je istraga pokazala?

U 00.35, kamera u dnevnoj sobi kuće snimila je Babisa na kauču, kako grli 11-mesečnu Lidiju i nervozno kuca na mobilnom telefonu.

Dopisivao se sa Karolinom koja je bila na tavanu, a poruke su izgleda bile oštre, prenela je grčka Prototema.

U 1.20 pilot je uklonio memorijsku karticu iz kamere, čija slika postaje crna. Ovaj potez navodno pokazuje da je Babis doneo odluku da ubije suprugu i inscenira pljačku.

Profimedia
 

Iz poruka koje su razmenili u roku od dva sata i 40 minuta vidi se da su se žestoko svađali.

U 4.01 pametni sat na njenoj ruci pokazuje intenzivnu stimulaciju pulsa. Od tog trenutka i tokom celih deset minuta, zatvorio joj je usta i nos i ona se borila sve dok konačno nije umrla.

Prema pametnom satu, vreme kada je njeno srce prestalo da kuca je 4.11 ujutru.

Iz policije su naveli da su znali da je Babis krivac čim su ga ugledali, a označili su ga kao "grčkog Oskara Pistorijusa", misleći na južnoafričkog atletičara koji je osuđen zbog ubistva svoje devojke 2013. godine.

- Odmah smo primetili njegovu hladnokrvnost, a jedan policajac je čak odneo njegovu ćerku što dalje od njega kako bi je zaštitio - rekao je Džordž Kaliakmanis, načelnik policije na Atici.

Iskusni policajci su ubrzo uvideli da su tragovi provale namešteni i da je ubica neko blizak domu, a ne u bekstvu, kako je prevrtljivi muž tvrdio.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike