Devojčica (12) sa autizmom prijavila silovanje: Nakon policijskog ispitivanja izvršila samoubistvo (FOTO)

07.04.2022

09:12

0

Tvrdila je da ju je silovao stariji dečak koji je pohađao istu školu kao i ona, i naterao je da se tajno nađe sa njim

Devojčica (12) sa autizmom prijavila silovanje: Nakon policijskog ispitivanja izvršila samoubistvo (FOTO)
Rachel Rebecca Halliwell (1) copy - Copyright Printscreen/Facebook/Rachel Rebecca Halliwell

Dvanaestogodišnja žrtva silovanja iz Velike Britanije izvršila je samoubistvo odmah nakon intervjua sa policajcem, koji ju je prethodno obeshrabrio da podnese krivičnu prijavu i kasnije je propustio da to pravilno istraži, rekla je njena majka.

Semina Halivel (12), koja je imala autizam, tvrdila je da ju je silovao stariji dečak koji je pohađao istu školu kao i ona, i naterao je da se tajno nađe sa njim.

Njena majka Rejčel Halivel pozvala je policiju nakon što joj je Semina priznala šta se dogodilo. Pre toga je pokušala ozbiljno da povredi samu sebe, prenosi Sky News.

Međutim, policajci iz policije Merzisajda "naterali su Seminu da se oseća kao da im predstavlja neprijatnost", kažu dva člana porodice koji su bili prisutni tokom intervjua, a protiv navodnog počinioca koga je Semina imenovala nije podignuta optužnica.

Prema rečima njene majke, detektivi su samo "sedeli tamo i govorili o svim prijavama koje bi trebalo da popuni i koliko će to dugo trajati".

- Detektivi su Semini rekli da je to njena reč protiv njegove i pitali je da li zaista želi da joj ovo visi nad glavom 18 meseci, jer to neće ići na sud toliko, može i dve godine - rekla je njena tetka Kler, koja je takođe prisustvovala ispitivanju u policiji.

Majka i tetka su rekle kako je to što je Semina imala autizam već bio veliki izazov za nju da se otvori strancima.

Porodica je rekla da policija Merzisajda nije obavestila njenu školu o slučaju silovanja. Semina je morala da ostane kod kuće jer nije bila zaštićena od dolaska u kontakt sa navodnim silovateljem.

Printscreen/Facebook/Rachel Rebecca Halliwell
 

Nakon silovanja, prema rečima porodice, došlo je i do nekoliko napada na Seminu. Majka veruje da su napade izveli saučesnici navodnog silovatelja i kaže da policija ni njih nije istražila.

- Iako na društvenim mrežama postoje snimci na kojima se vidi da je Semina pretučena, policija nije uradila ništa - dodala je Rejčel.

Tri meseca nakon prvobitne žalbe, tokom drugog intervjua u porodičnoj dnevnoj sobi u vezi sa silovanjem i uznemiravanjem, Semina je rekla "dosta mi je ovoga" i otišla na sprat.

Ali Semina je otišla da uzme lekove koji bi je ubili, konzumirajući znatno iznad smrtonosne doze toksičnog leka koji se koristi za lečenje hroničnog stanja.

Nakon odlaska policije, porodica je pronašla praznu kutiju lekova i odvela Seminu u bolnicu. Narednih dana je smeštena u indukovanu komu, otkazali su joj organi, a onda je umrla.

- Morali smo da je gledamo kako umire, kako se njeno telo prvo gasi. Nijedan roditelj ne bi trebalo da prolazi kroz to - rekla je njena majka.

Seminin grob je uništen

Porodica kaže da je nekoliko dana nakon sahrane njen grob uništen, a na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi kako je udaraju i tuku, vuku za kosu po zemlji. Kažu da su se pojavile i poruke koje slave njenu smrt.

Policija je nakon smrti devojčice uzela njen telefon i još uvek ga nije vratila.

Portparol policije Merzisajda rekao je za Sky News da "nije prikladno" da policija "komentariše bilo koje od suštinskih pitanja koja su pokrenuta u ovom trenutku".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike