Crvenom farbom na španski parlament: Demonstranti traže hitnu reakciju vlade, policija morala da interveniše (FOTO)

06.04.2022

21:50

0

Demonstranti, od kojih su mnogi nosili bele laboratorijske mantile, čine deo relativno nove aktivističke grupe pod nazivom Pobuna naučnika

Crvenom farbom na španski parlament: Demonstranti traže hitnu reakciju vlade, policija morala da interveniše (FOTO)
profimedia-0680592820 - Copyright Profimedia

Desetine klimatskih aktivista prekrilo je u sredu zgradu španskog parlamenta crvenom bojom, protestujući zbog neuspeha vlade da reaguje dovoljno brzo na klimatske promene.

Desetine policajaca pokušalo je da rastera demonstrante, ali su oni seli i odbili da odu. Mnoge je identifikovala ili odvukla u stanicu.

Protest dolazi nakon objavljivanja završnog dela izveštaja Međuvladinog panela za klimatske promene (IPCC). U izveštaju, vodeći naučnici kažu da se svet i dalje može boriti protiv najgorih posledica klimatskih promena, ali samo hitnim akcijama.

Profimedia
 

- Izveštaj naglašava potrebu za brzim smanjenjem emisija. Ne možemo da čekamo do 2050. Moramo to da uradimo u narednoj godini. Zato smo ovde sa nekim od najistaknutijih naučnika u Španiji - rekao je demonstrant na snimku objavljenom na Instagram nalogu aktivista.

- Verujemo da je građanska neposlušnost način da se ta tema stavi na dnevni red i primora političare da zaista čuju šta naučna zajednica ima da kaže o klimi, o planeti i našoj budućnosti.

Demonstranti, od kojih su mnogi nosili bele laboratorijske mantile, čine deo relativno nove aktivističke grupe pod nazivom Pobuna naučnika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike