Putin zagrmeo: Nacionalizacija ruske imovine u inostranstvu mač sa dve oštrice - Rusija spremna da odgovori!

05.04.2022

13:49

0

Već čujemo izjave zapadnih zvaničnika o mogućoj nacionalizaciji neke naše imovine - upozorava Putin

Putin zagrmeo: Nacionalizacija ruske imovine u inostranstvu mač sa dve oštrice - Rusija spremna da odgovori!
AP22064567933353 - Copyright Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Moguća nacionalizacija ruske imovine u inostranstvu predstavlja "mač sa dve oštrice", rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin navodeći da je Rusija sposobna da odgovori na to.

- Već čujemo izjave zapadnih zvaničnika o mogućoj nacionalizaciji neke naše imovine. To nas može odvesti daleko. Niko ne sme da zaboravi da je to mač sa dve oštrice - rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima poljoprivrednika, prenosi RIA Novosti.

On je rekao da je vidljiv pokušaj ruskih partnera da sopstvene greške u oblasti ekonomije i energetike prebace na Rusiju.

Da podsetimo, Rusiji su uvedene sankcije, ali ona nije ostala nema - uzvraćeno je merama protiv "neprijateljskih zemalja" te je jedna od poslednjih mera ta da je predsednik Rusije potpisao 1. aprila ukaz kojim se izriče da se gas uvezen iz Rusije može plaćati jedino preko računa u ruskim bankama.

Ovim Putin zahteva od zemalja koje koriste njen resurs da plate u rubljima, te na taj način čuva vrednost svoje valute.

Takođe, Rusija je na sve diplomatske pritiske i incidente odgovorila recipročno, te je najavila i da će i ovog puta adekvatno odgovoriti na proterivanje 30 ruskih diplomata iz Italije i 15 diplomata iz Danske. Ovu informaciju je potvrdila ministarka spoljnih poslova Marija Zaharova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike