Konašenkov saopštio najnovije informacije: Ruska vojska uništila štab gde se nalazilo preko 100 ukrajinskih ekstremista

02.04.2022

17:33

0

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno 125 ukrajinskih aviona, 88 helikoptera i 381 dron

Konašenkov saopštio najnovije informacije: Ruska vojska uništila štab gde se nalazilo preko 100 ukrajinskih ekstremista
Igor Konašenkov - Copyright Profimedia

Snage Luganske Narodne Republike nastavljaju sa ofanzivom tokom koje je uništeno 30 nacionalista i pet ukrajinskih oklopnih vozila, kazao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Ofanziva se razvija u pravcu 57. motorizovane ukrajinske brigade, vojska blokira naseljeno mesto Borovsko. Uništeno je oko 30 ukrajinskih nacionalista i pet oklopnih vozila“, rekao je on.

Istovremeno, snage Donjecke Narodne Republike uništile su 59 ukrajinskih nacionalista, dva oklopna i jedno borbeno vozilo, naveo je Konašenkov.

I ukrajinske snage su nastavile da gađaju Donbas, a prema rečima ruskog generala, ispaljeno je preko 100 granata usled čega je poginulo pet pripadnika vojske DNR i troje civila.

Ruska vojska je raketama „Iskander“ uništila više od 100 nacionalista i plaćenika koji su se nalazili u štabu odbrane u Harkovu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov.

Pored toga, naveo je on, ruska avijacija je uspela da onesposobi vojni aerodrom u Mirgorodu u Poltavskoj oblasti, a pored toga uništila je i nekoliko ukrajinskih helikoptera i jedan avion, kao i skladište za gorivo.

„Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno 125 ukrajinskih aviona, 88 helikoptera i 381 dron. Takođe, uništeno je i 1.888 tenkova i drugih borbenih vozila, 205 raketnih sistema i minobacača, kao i 1.771 jedinica motorizovane tehnike“, precizirao je Konašenkov.

Takođe je kazao i da je samo danas ruska vojska pogodila 28 ukrajinskih vojnih objekata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike