Kadirov stigao u oslobođeni Marijupolj: Preuzima kontrolu u završnici osvajanja!

28.03.2022

21:43

0

Ranije su neimenovani izvori saopštavali da je Kadirov stigao u Marijupolj kako bi preuzeo komandu nad svojim borcima u završnici osvajanja grada

Kadirov stigao u oslobođeni Marijupolj: Preuzima kontrolu u završnici osvajanja!
Ramzan Kadirov - Copyright AP Photo/Musa Sadulayev, file

Lider Čečenije Ramzan Kadirov nalazi se u ukrajinskom gradu Marijupolju, saopštili su Sputnjiku u vrhu Čečenske republike.

Kako se navodi, Kadirov je stigao na prvu liniju fronta sa dodatnom tehnikom, s ciljem da podigne borbeni duh ruskih snaga, koje očekuju da grad bude osvojen u narednim danima.

Ranije su neimenovani izvori saopštavali da je Kadirov stigao u Marijupolj kako bi preuzeo komandu nad svojim borcima u završnici osvajanja grada.

Podsetimo, u području Marijupolja oboren je ukrajinski Mi-8 koji je bio poslat za evakuaciju komandira ekstremističkog bataljona "Azov", saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.

- U području Marijupolja, pet kilometara od obale, iznad Azovskog mora, oboren je ukrajinski helikopter Mi-8 koji je bio poslat za vanrednu evakuaciju komandira ekstremističkih bataljona Azov koji su napustili svoje vojnike - rekao je Konašenkov na brifingu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike