Azerbejdžan se povukao iz Nagorno-Karabaha!

27.03.2022

18:15

0

Azerbejdžanske snage su od 24. do 25. marta izvršile četiri napada bespilotnim letelicama tipa Barjaktar na jedinice Nagorno-Karabaha u blizini naselja Furuh

Azerbejdžan se povukao iz Nagorno-Karabaha!
Azerbejdžanska vojska - Copyright AP Photo/Emrah Gurel

Azerbejdžan je, nakon pregovora, povukao svoje snage iz naselja Furuh u Nagorno Karabahu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Nakon pregovora, azerbejdžanska strana je povukla svoje jedinice iz oblasti u blizini naselja Furuh - navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo odbrane dodalo je da je Moskva zabeležila dva slučaja kršenja prekida vatre u Nagorno Karabahu, koji su počinile azerbejdžanske snage.

Kako je navelo, ranjene su četiri osobe, tačnije po dve sa obe strane.

Komanda ruskog mirovnog kontigenta, zajedno sa predstavnicima dve strasne, stabilizovala je situaciju, dodaje se u saopštenju.

Ruska vojska je juče saopštila da su Oružane snage Azerbejdžana ušle u zonu odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta na teritoriji Nagorno-Karabaha i postavile osmatračnicu.

Azerbejdžanske snage su od 24. do 25. marta izvršile četiri napada bespilotnim letelicama tipa Barjaktar na jedinice Nagorno-Karabaha u blizini naselja Furuh.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike