Otkrili iz Bele kuće: Bajden će "slobodnom svetu" poručiti samo jednu stvar!

26.03.2022

09:24

0

Smatra da svet treba da se ujedini protiv Rusije

Otkrili iz Bele kuće: Bajden će "slobodnom svetu" poručiti samo jednu stvar!
Džo Bajden - Copyright Profimedia

 

Džozef Bajden, američki predsednik, će u današnjem govoru u Poljskoj istaknuti da se "slobodni svet" protivi ruskoj invaziji na Ukrajinu i poručiti da su velika gospodarstva jedinstvena u stajalištu da se Vladimir Putin mora zaustaviti, najavila je Bela kuća.

Nakon tri dana hitnih sastanaka sa saveznicima iz skupine najrazvijenijih zemalja sveta G7, zatim Evropskog veća i NATO-a, Bajden je posetio američke vojnike stacionirane u Poljskoj, a u subotu ga očekuje sastanak s poljskim predsednikom Andrzejem Dudom.

- U važnom govoru u Poljskoj Bajden će "istaknuti zajedničke napore "slobodnog sveta" u potpori ukrajinskom narodu, Rusiju će pozvati na odgovornost za brutalni rat (koji je počela u Ukrajini) i braniti budućnost sazdanu na demokratskim načelima - objavila je Bela kuća.

Poljska, u kojoj će američki predsednik uputiti takve poruke, od nekadašnje komunističke zemlje sve do 1989. i raspada Varšavskog pakta kojim je zapovedala Moskva, postala je najveća bivša komunistička zemlja članica Evropske unije i zapadnog vojno-političkog saveza NATO.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike