Poljska preti, Zaharova uzvraća: Odgovorićemo na adekvatan način!

23.03.2022

09:55

0

Varšava je odlučila da protera 45 rsukih diplomata iz zemlje zbog sumnje da su umešani u špijunažu

Poljska preti, Zaharova uzvraća: Odgovorićemo na adekvatan način!
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Poljska agencija za unutrašnju bezbednost pripremila je listu od 45 ruskih diplomata osumnjičenih za špijunažu i zatražila njihovo proterivanje iz zemlje, saopštio je portparol koordinatora poljskih obaveštajnih službi Stanislav Zarin.

- To su osobe koje rade pod diplomatskih statusom, ali zapravo sprovode obaveštajne aktivnosti protiv Poljske - rekao je Zarin.

On je dodao da se na ovoj isti, koja je predata Ministarstvu spoljnih poslova, nalaze zaposleni u ruskim specijalnim službama, kao i osobe koje s njima sarađuju, prenose RIA Novosti.

Nedugo zatim ruska ambasada u Varšavi saopštila je da je ambasador Rusije pozvan je na razgovor u poljsko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Potvrđujem da je ambasador pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova - rekao je portparol ruske diplomatske misije Vladimir Aleksandrov za RIA Novosti.

Ovim povodom oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je izjavila da će Rusija odgovoriti na adekvatan način ukoliko poljske pretnje budu ispunjene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike