Čečeni spasavaju decu iz podruma: Nacisti koriste civile kao živi štit (VIDEO)

19.03.2022

14:20

0

Autor: 24sedam

Azovci zauzimaju gornje spratove stambenih zgrada da bi kasnije optužili ruske trupe da pucaju na civile, naveo je Kadirov

Čečeni spasavaju decu iz podruma: Nacisti koriste civile kao živi štit (VIDEO)
čečeni - Copyright Printscreen/Twitter

Ruska vojska sve više steže obruč oko nacista u Marijupolju, a već nekoliko dana se vode ulične borbe. Ukrajinski nacisti, koji koriste civile kao živi štit, se kriju u zgradama, vrtićima, školama i bolnicama, tako da ruska vojska mora pažljivo da čisti teren kako ne bi došlo do civilnih žrtava.

Čečenski lider Ramzan Kadirov je na svom Telegram kanalu objavio video snimak na kojem se vidi kako čečenski borci vode borbe sa nacistima.

 

 

- Naši vojnici oslobađaju zgradu za zgradom u Mariupolju. Da, ne dešava se tako brzo kako bi svi želeli. Ali u svakom stanu i svakom podrumu mogu biti civili i deca, pa se našim borcima ne žuri. Azovci to iskorištavaju, zauzimaju gornje spratove stambenih zgrada da bi kasnije optužili ruske trupe da pucaju na civile, spajaju se sa meštanima, presvlače se u civilno odelo, a zatim sramno pobegnu – naveo je Kadirov.

Na snimku se vidi i da čečenski borci spasavaju civile, žene i decu.

- Ovi snimci pokazuju puštanje iz opasne zone porodica sa decom, koje su nekoliko dana provele u podrumu. Njihovi životi više nisu u opasnosti – naveo je čečenski lider.

 

 

Podsetimo, Kadirov je saopštio da je u Ukrajinu stigao još jedan bataljon dobrovoljaca radi borbe protiv nacista.

- Stavićemo tačku na tiraniju kijevskog režima, potpuno uništiti nacionalizam i osloboditi bratski ukrajinski narod od višegodišnje tamnice. Dobrovoljci su željni borbe, oni žele da što pre uđu u centar događaja - napisao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike