Rusi uspostavljaju kontrolu pred Kijevom: Postavljeni punktovi oko prestonice Ukrajine!

17.03.2022

11:46

0

U Ministarstvu odbrane Rusije su naveli da se posebna pažnja posvećuje pronalasku i hapšenju diverzantskih grupa ukrajinskih nacionalista koji, pretvarajući se da su obični građani, koriste civilne automobile u cilju da napuste Kijev

Rusi uspostavljaju kontrolu pred Kijevom: Postavljeni punktovi oko prestonice Ukrajine!
profimedia-0665443627 - Copyright Profimedia

Jedinice Vazdušno-desantne vojske Rusije su postavile kontrolne punktove u Kijevskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Jedinice Vazdušno-desantne vojske Rusije koje ispunjavaju zadatke u okviru specijalne vojne operacije, počele su da rade na kontrolnim punktovima, obezbeđujući bezbedan prolazak vojnih kolona i bezbedno kretanje stanovnika kijevske oblasti - navodi se u saopštenju.

Kako bi se obezbedio bezbedan prolazak jedinica vojske na izlazima iz kontrolisanih područja, kao i na najopasnijim delovima puta su postavljeni kontrolni punktovi.

U Ministarstvu odbrane Rusije su naveli da se posebna pažnja posvećuje pronalasku i hapšenju diverzantskih grupa ukrajinskih nacionalista koji, pretvarajući se da su obični građani, koriste civilne automobile i „napadaju civile koji žele da napuste Kijev i druga naselja pomoću humanitarnih koridora ili samostalno“.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike