Zaharova raskrinkala dezinformacije zapadnih medija: Lavrov nije putovao u Peking, Putin mu nije naredio da se vrati

17.03.2022

10:43

0

Kako je pojasnila, u članku se takođe tvrdi da se avion sa ruskim ministrom spoljnih poslova, navodno, okrenuo iznad Novosibirska i sleteo na aerodrom Vnukovo

Zaharova raskrinkala dezinformacije zapadnih medija: Lavrov nije putovao u Peking, Putin mu nije naredio da se vrati
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da su lažni navodi nemačkog "Bilda" da se šef diplomatije Sergej Lavrov vratio u Moskvu sa pola puta do Pekinga.

- To je nenadmašivo. Nemački list  „Bild'' je pobedio u plasiranju lažnih vesti napisavši da je „Lavrov sinoć leteo u Peking, ali je predsednik naredio ministru da se vrati" - napisala je Zaharova na Telegramu, prenosi Sputnjik.

Kako je pojasnila, u članku se takođe tvrdi da se avion sa Lavrovim, navodno, okrenuo iznad Novosibirska i sleteo na aerodrom Vnukovo.

Lavrov je sinoć do kasno radio u Ministarstvu, a rano jutros je počeo da se priprema za pregovore sa kolegama sa Bliskog istoka u Moskvi, dodala je Zaharova.

Pozorište nisu bombardovali Rusi

Rusija će učiniti sve kako bi osigurala da zločini režima u Kijevu ne ostanu nekažnjeni, izjavila je Zaharova.

- Pribeći ćemo svim mogućim merama kako bismo osigurali da zločini protiv čovečnosti ne ostanu nekažnjeni - rekla je Zaharova na konferenciji za novinare, a prenosi ruska agencija TASS.

Profimedia
 

Ona je navela i da kijevski režim prebacuje krivicu na Ruse za sva dešavanja u gradu Marijupolju, posebno za eksploziju u Dramskom pozorištu, optužujući rusku vojsku za navodno bacanje bombe iz vazduha na taj objekat.

- Krivicu za sve što se dogodilo u Marijupolju, posebno u kontekstu bombardovanja zgrade Dramskog pozorišta, režim u Kijevu je odmah pokušao da prebaci na ruske trupe koje su, navodno, bacile bombu na zgradu pozorišta - izjavila je Zaharova i dodala:

- Ovo je velika laž, jer ruske oružane snage ne bombarduju gradove. Svi su toga svesni, bez obzira na to koliko snimaka izradio NATO i ma koliko god lažnih slika trenutno cirkuliše. Istina će na kraju izaći na videlo.

Agencija TASS podseća da je rusko ministarstvo odbrane saopštilo sinoć da su militanti nacionalističkog bataljona "Azov" izveli novu provokaciju, digavši u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju, koju su ranije minirali.

Sva dešavanja sa istoka Evrope možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike