Bivši voditelj krenuo u napad na CNN: Traži odštetu od astronomskih 150 miliona dolara!

16.03.2022

22:57

0

Kris je otpušten jer je pomogao svom bratu u borbi protiv optužbi za seksualno uznemiravanje, što je dovelo do brzog pada guvernera i njegove ostavke

Bivši voditelj krenuo u napad na CNN: Traži odštetu od astronomskih 150 miliona dolara!
profimedia-0643140865 - Copyright Profimedia

Otpušteni voditelj CNN-a Kris Kuomo podneo je arbitražni zahtev tražeći od CNN-a neverovatnih 125 miliona dolara, tvrdeći da je njegov "novinarski integritet neopravdano ukaljan".

Advokati osramoćenog novinara tvrde da je "Kuomo oštećen na bezbroj načina" tako što je "bez ceremonije" otpušten krajem prošle godine.

U podnesku se navodi da je iznos koji traži brat bivšeg guvernera Endrua Kuoma zasnovan na izgubljenim zaostalim platama, bonusima i budućim zaradama – ali uglavnom zato što su Krisa navodno omalovažavali bivši šef Džef Zaker i kolege voditelji CNN-a.

Kris je otpušten jer je pomogao svom bratu u borbi protiv optužbi za seksualno uznemiravanje, što je dovelo do brzog pada guvernera i njegove ostavke. 

Od tih 125 miliona dolara oko 18 miliona dolara za ide na zaradu i bonuse koje navodno duguju Kuomu po njegovom CNN ugovoru i svemu što bi napravio u budućnosti.

AP Photo
 

Međutim, izvori kažu da postoji "posledična šteta" od oko 100 miliona dolara jer Kuomo ima "klauzulu o neomalovažavanju" u svom ugovoru koja nije poštovana kada je raskinut "odmah" 4. decembra nakon što su već podignute optužbe za seksualno zlostavljanje.

- Kris ima klauzulu u svom ugovoru koja kaže da CNN i WarnerMedia moraju da upute svoje zaposlene da ga ne omalovažavaju, čak ni nakon raskida ugovora.

Predstavnici CNN-a i njegove matične kompanije WarnerMedia nisu se oglasili nakon ove vesti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike