Oglasila se Kuomova saradnica: Dodirivao me je i poljubio bez pristanka, to je bila noćna mora

11.08.2021

07:56 >> 07:59

0

Guverner Njujorka podneo ostavku

Oglasila se Kuomova saradnica: Dodirivao me je i poljubio bez pristanka, to je bila noćna mora
Copyright Youtube/CBS Evening News

Glavna saradnica guvernera Njujorka Endrua Kuoma, Betani Komiso, odlučila je da izađe iz anonimnosti i pozove ga na odgovornost jer ju je, kako navodi, seksualno uznemiravao, a kaže da nije jedina žrtva.

Njene tvrdnje prvi put su navedene u izveštaju u kojem je navedeno da je Kuomo uznemiravao 11 žena.

Pročitajte još

– Ono što mi je učinio je krivično delo – rekla je 32-godišnja Komiso.

Kuomo (63) negira sve optužbe, a iako je prvobitno odbijao da podnese ostavku, ipak je to učinio u utorak.

AP/Richard Drew

Istraga kancelarije državnog tužioca Leticije Džejms prošle nedelje je utvrdila da je Kuomo svojim ponašanjem prema ženama prekršio državni i savezni zakon.

Istraga je trajala mesecima i uključila razgovore sa skoro 200 ljudi, uključujući i osoblje koje je imalo pritužbe protiv njega.

Komiso je kazala da joj je Kuomo stalno komentarisao fizički izgled i status veze i davao sugestivne komentare otkad je počela da radi za njega.

Kako kaže, neprikladno ju je zagrlio i jednom poljubio u usta bez njenog pristanka. Ona je takođe optužila guvernera da joj je dodirnuo zadnjicu dok su se zajedno fotografisali i da joj je jednom prilikom stavio ruku na njenu bluzu i uhvatio je za grudi.

– Za mene je to bio posao iz snova, ali se pretvorio u noćnu moru – navela je.

O svom iskustvu je govorila u intervjuu koji će biti emitovan u ponedeljak, a naglasila je da se do sada nije oglašavala jer je mislila da joj niko neće verovati.

– Plašila sam se da ako istupim i otkrijem svoje ime, da će me guverner i njegovi pomagači okrutno napasti, ukaljati mi ime kao što su uradili ljuudima i ranije, što sam sama videla ili čula – rekla je.

Pročitajte još

Šef okruga Albani Kreg Epl je prethodno potvrdio da je protiv Kuoma pokrenuta kritična istraga pri čemu se Komiso identifikovala kao podnosilac žalbe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike