Nacizam koji Zapad "ne vidi": Dok se proces denacifikacije Ukrajine bliži kraju, Letonci marširaju u čast SS divizije (VIDEO)

16.03.2022

13:48

0

Autor: 24sedam

Gradeći svoj identitet na mržnji prema Rusima i Rusiji, Letonci već godina insistiraju na svojoj nacističkoj prošlosti

Nacizam koji Zapad "ne vidi": Dok se proces denacifikacije Ukrajine bliži kraju, Letonci marširaju u čast SS divizije (VIDEO)
profimedia-0325565331 - Copyright Profimedia

Dok se ruska vojska bori sa nacistima u Ukrajini, i svakim danom je sve bliža kraju procesa denacifikacije ove zemlje, u Letoniji je po ko zna koji put održan marš u čast SS divizije.

Stotine Letonaca, kako mladih tako i starih, odalo je počast nacističkim zlikovcima koji su u toku Drugog svetskog rata počinili najstrašnije zločine u istoriji čovečanstva.

 

 

Gradeći svoj identitet na mržnji prema Rusima i Rusiji, Letonci već godina insistiraju na svojoj nacističkoj prošlosti. Naravno, na ovo širenje opskurne ideologije, Zapad ostaje nem i gluv.

Baš kao i u Ukrajini, zapadnjacima nacizam ne smeta ukoliko je usmeren protiv Rusa. 

Ipak, Letonci bi sami sebi trebalo da postave pitanje kuda može da ih odvede nacističko marširanje. Ovih dana jasno mogu da vide gde je odvelo ukrajinske naciste.

Za razliku od Ukrajine, koja je svakim danom sve bliže porazu, Letonija je neuporedivo manja zemlja i ima samo 1,9 miliona stanovnika. Proces denacifikacije bi u toj zemlji verovatno bio gotov za par sati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike