Džonson razgovarao sa Zelenskim: "Lažna podrška" Ukrajini i novi napad na Putina!

13.03.2022

20:47

0

Britanski premijer koristi svaku priliku da širi svoj govor mržnje upućen prema ruskom predsedniku

Džonson razgovarao sa Zelenskim: "Lažna podrška" Ukrajini i novi napad na Putina!
Tan2022-3-8_2291650_0 - Copyright Leon Neal/Pool via AP

Britanski premijer Boris Džonson razgovarao je danas popodne sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Njegov portparol poručio je da je britanski premijer "pohvalio predsednika Zelenskog i ukrajinski narod zbog njihove hrabrosti".

Ovu priliku, Džonson je još jednom iskoristio da napadne ruskog predsednika Vladimira Putina ističući kako njegovi varvarski postupci nisu test samo za Ukrajinu već za čitavo čovečanstvo.

- Lideri su u telefonskom razgovoru osudili ubistva Brenta Rejnoa i velikog broja nevinih žrtava, kao i otmicu gradonačelnika Dnjeprorudne i Melitopolja - piše u saopštenju.

Podsećamo, Džonson koristi svaku priliku da situaciju u Ukrajini iskoristi za svoje retoričke govore mržnje upućene Putinu, dok Zelenski uporno traži pomoć od Zapada i Velike Britanije, koje odgovaraju uvođenjem polovičnih sankcija Moskvi i vešto izbegavajući da stanu na stranu Ukrajine kojoj su prethodno obećavale svaki vid podrške.

 

Tako je britanski premijer svojevremeno uporedio oslobodilačku akciju Donbasa od strane Rusije sa Slobodanom Miloševićem i dešavanjem na Kosovu, otvoreno preteći ruskom predsedniku da će završiti na isti način kao i nekadašnji predsednik Srbije.

- Potpuno iste gluposti koje se prodaju o 'mističnoj' uniji Kosova i Beograda, Kijeva i Moskve, potpuno ista agresija i setite se da je Slobodan Milošević preminuo na suđenju - rekao je Džonson.

Džonson je u razgovoru sa Zelenskim dodao i da će Britanija nastaviti da traži još opcija za jačanje samoodbrane Ukrajine, sarađivajući sa svojim partnerima.

- Premijer je rekao da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da stoji iza Ukrajine u svim svojim naporima kako bi se ovaj katastrofalni sukob konačno okončao - saopštio je Džonsonov portparol.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiit u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike