Skandalozne pretnje Džonsona Putinu: Završićeš kao Slobodan Milošević - dotakao se i Kosova!

24.02.2022

21:53

8

On je istakao da se odnos Kosova i Beograda zasniva na misticizmu

Skandalozne pretnje Džonsona Putinu: Završićeš kao Slobodan Milošević - dotakao se i Kosova!
džonson - Copyright AP Photo/David Cliff

Britanski premijer Boris Džonson ne prestaje da preti da će Moskva pretrpeti velike sankcije zbog otpočinjanja oslobodilačke akcije u Ukrajini u oblasti Donbas, a sada je otišao i korak dalje pa je sebi dozvolio i da Putinu presudi bez ikakve zvanične osude, izrekavši da "može da se souči i sa ratnim zločinima".

Izgleda da u svom obraćanju nije pazio na odabir reči, pa je tako Vladimira Putina čak uporedio i sa Slobodanom Miloševićem, ističući da se njegova sudbina zna - umro je na suđenju.

Svoje izlaganje u Parlamentu nastavio je u tom duhu - faktički nazivajući odnos Kosova i Beograda "mističnim". Prenosimo vam njegove reči u celosti.

- Potpuno iste gluposti koje se prodaju o 'mističnoj' uniji Kosova i Beograda, Kijeva i Moskve, potpuno ista agresija i setite se da je Slobodan Milošević preminuo na suđenju - rekao je Džonson.

Boris Džonson je rekao i da postoji mogućnost da Rusija napadne neku NATO članicu i da bi u tom slučaju njegova zemlja došla u odbranu NATO savezniku.

Podsećamo predsednik Rusije Vladimir Putin priznao je u ponedeljak uveče nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike. Nakon toga usledile su oštre sankcije Zapada, Nemačka je u vidu sankcija zaustavila Severni tok 2, a Velika Britanija i Francuska su odmah uvele sankcije Rusiji. Pridružile su se i druge zemlje tokom jučerašnjeg dana kao što su Australija i Japan.

Rano jutros otpočeta je oslobodilačka akcija oblasti Donbas od strane Rusije.

Večeras je Moskva istakla da je spremna na pregovore o predaji Ukrajine.

Kako je naveo portparol ruskog predsednika Dmitri Peskov, predsednik Vladmir Putin je spreman na pregovore s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, pri čemu bi fokus bio na "garancijama neutralnog statusa" i "obećanju da na teritoriji Ukrajine neće biti oružja", prenele su agencije.

Najnovija dešavanja možete pratiti UŽIVO.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Forces.net

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike