Dok svet gleda u Ukrajinu, Iran se pohvalio tajnom bazom: Poseduju razno oružje, a jedan detalj na podu je privukao pažnju (VIDEO)

06.03.2022

13:20

0

Uvereni su da mogu da pogode bilo koju neprijateljsku metu

Dok svet gleda u Ukrajinu, Iran se pohvalio tajnom bazom: Poseduju razno oružje, a jedan detalj na podu je privukao pažnju (VIDEO)
iran-oružje - Copyright Twitter/Press TV

Dok ceo svet pomno prati situaciju u Ukrajini, Iran je iskoristio priliku da predstavi svoje naoružanje.

Vazduhoplovne snage Iranske revolucionarne garde (IRG) otkrile su dva projektila i tajnu bazu koja se nalazi duboko u planinama.

General-major komandant IRG, Hosein Salami, predstavio je bazu u kojoj su smešteni sistemi zemlja-zemlja sa naprednom opremom, kao i dronovi za napade koji, kako se navodi, mogu da probiju neprijateljske radare i odbrambene mreže.

 

 

U bazi se, takođe, nalaze i bespilotne letelice sa dosegom od 2.000 kilometara, dve platforme za lansiranje projektila i više platformi za lansiranje dronova.

Tokom Salamijeve posete, geenral Amir-li Hadžizadeh, komandant vazduhoplovnih snaga IRG, kazao je da Iran sada može simultano da lansira 60 bespilotnih letelica iz nove tajne podzemne baze, a nema granica kada je reč o metama jer je "doseg dug i neograničen".

- Možemo da pogodimo bilo koju neprijateljsku metu. Islamska Republika se nije uzdala u naoružanje, već u veru, odlučnost i istrajnost. Ipak, Iran, po Božjoj volji, poseduje dovoljno efikansnog oružja proizvedenog domaćim tehnologijama - poručio je Hadžizadeh.

Kako je dodao, neprijatelj je priznao rast moći iranskih dronova.

Navodno, radi se o tajnoj bazi, dugačkoj jedan kilometar, koja važi za svojevrsni "grad projektila". Pretpostavlja se da se nalazi nadomak Ormuskog moreuza.

Na jednom od snimaka se može videti kako iranski generali prelaze, tačnije gaze, preko nekoliko "tepiha".

 

 

Naime, na zemlji su bile postavljene zastave neprijateljskih zemalja Izraela i SAD.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike