Maltretiranje ruskog naroda izvan granica: Hiljade ne mogu da se vrate u ognjišta zbog udružene mržnje sa Zapada

12.03.2022

20:50

0

Iako su skoro svi direktni letovi iz Rusije obustavljeni, veze su i dalje dostupne preko velikih prevoznika sa sedištem na Bliskom istoku

Maltretiranje ruskog naroda izvan granica: Hiljade ne mogu da se vrate u ognjišta zbog udružene mržnje sa Zapada
Ilustracija - Copyright Pixabay

Hiljade ruskih turista zaglavljeno je u odmaralištima na Tajlandu zbog sukoba u Ukrajini, mnogi ne mogu da plate račune ili da se vrate kući zbog sankcija i otkazanih letova.

Kriza u Evropi je takođe ugrozila planove oporavka turističke industrije te zemlje jugoistočne Azije, koja je ugostila više posetilaca iz Rusije nego bilo koji od njenih suseda pre nego što je pandemija "udarila".

Oko 6.500 ruskih turista je zaglavljeno u Puketu, Surat Taniju, Krabiju i Pataji, četiri provincije koje su popularna primorska odmarališta, pored 1.000 Ukrajinaca, rekao je u petak guverner Turističke uprave Tajlanda, Jutasak Supasorn.

Oko 17.600 Rusa činilo je najveći blok dolazaka u februaru, što predstavlja 8,6% od ukupno 203.970, prema Ministarstvu javnog zdravlja.

Jutasak je rekao da se Rusi suočavaju sa dva glavna problema: otkazivanjem svojih letova kući od strane avio-kompanija koje su prestale da lete za Rusiju i obustavom finansijskih usluga, posebno kompanija za kreditne kartice koje su se pridružile sankcijama protiv Moskve. Ima i onih koji više vole da odlažu povratak.

- Postoje neke aviokompanije koje još lete za Rusiju, ali putnici moraju da idu u tranzitu u drugoj zemlji. Pokušavamo da koordiniramo i tražimo letove za njih - rekao je Jutasak.

Iako su skoro svi direktni letovi iz Rusije obustavljeni, veze su i dalje dostupne preko velikih prevoznika sa sedištem na Bliskom istoku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike