Ukrajina pristala na samo dva od 10 humanitarnih koridora: Neće da evakuišu građane u Rusiju

11.03.2022

15:50

0

Prema rečima Mizinceva, bezbednost je garantovana na teritorijama koje kontrolišu ruske trupe

Ukrajina pristala na samo dva od 10 humanitarnih koridora: Neće da evakuišu građane u Rusiju
Tan2022-3-7_19433771_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Ukrajina je pristala na samo dva od 10 humanitarnih koridora koje je predložila Rusija za evakuaciju stanovništva iz Ukrajine, od kojih nijedan nije ka ruskoj teritoriji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da je Marijupolj, gde dosad nisu uspeli pokušaji da se uspostavi prekid vatre, trenutno u potpunosti opkoljen i da su ukrajinske snage uništile ili minirale sve mostove i puteve ka toj luci na jugu Ukrajine, preneo je TASS.

Rusija je otvorila "10 humanitarnih koridora za evakuaciju civila i stranih državljana iz Kijeva, Černihova, Sumija, Harkova i Marijupolja. Ukrajinska strana je pristala na samo dve rute iz Kijeva i Marijupolja", rekao je Mihail Mizincev, šef ruskog centra nacionalne odbrane.

Jutros je Mizincev saopštio da će Rusija jednostrano otvoriti humanitarne koridore iz područja specijalne vojne operacije u Ukrajini svakog narednog dana.

- Zvanično saopštavamo da će humanitarni koridori u pravcu Rusije biti unilateralno otvoreni bez bilo kakvih sporazuma i to od 10 sati ujutru svakog dana - rekao je on.

Prema rečima Mizinceva, bezbednost je garantovana na teritorijama koje kontrolišu ruske trupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike