Sve zavisi od Zapada: Peskov otkrio kada će se završiti sukob u Ukrajini

11.03.2022

13:52

0

Prema njegovim rečima, Rusija je u proteklih osam godina više puta pokušavala da zamoli svoje zapadne kolege da izvrše pritisak na Kijev

Sve zavisi od Zapada: Peskov otkrio kada će se završiti sukob u Ukrajini
Dmitrij Peskov - Copyright AP Photo/Pavel Golovkin

Zvanični Kremlj saopštio je danas da će se sukob u Ukrajini okončati čim Zapad bude delovao povodom više puta izražene zabrinutosti Rusije zbog ubijanja civila u istočnoj Ukrajini i proširenja NATO-a na istok.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, na pitanje novinara o tome kako bi kriza mogla da se okonča, izneo stav Rusije i rekao da veruje da Ukrajina razgovara o zahtevima Moskve sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim saveznicima, prenosi agencija Rojters.

- Rusija je formulisala konkretne zahteve Ukrajini u vezi sa rešavanjem ovih pitanja. Koliko razumemo, o tim zahtevima Ukrajinci razgovaraju sa svojim savetnicima, pre svega SAD i zemljama Evropske unije - izjavio je Peskov.

- Nadajmo se. To mora da se uradi. Onda će se sve završiti - poručio je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, Rusija je u proteklih osam godina više puta pokušavala da zamoli svoje zapadne kolege da izvrše pritisak na Kijev “i da nateramo Kijev da prestane da ubija svoj narod u Donbasu i da ispuni sporazume iz Minska”.

- Takođe, u proteklih nekoliko decenija, naša zemlja je u više navrata govorila da osećamo da smo u opasnosti nakon što ste pomerili svoju vojnu infrakturu u našem pravcu. To nam se ne sviđa i osećamo da smo u opasnosti i ne možemo da zatvorimo oči pred tim - izjavio je Peskov.

Dodaje i da je upitao Zapad zašto to radi, ali da nije bilo odgovora.

Peskov naglašava da je neophodno da se pronađe rešenje za ova dva pitanja i da je Rusija formulisala konkretne zahteve Ukrajini da ih reši.

Sva dešavanja u vezi sa specijalnom vojnom operacijom Rusije u Ukrajini možete pročitati u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike