Ruske trupe odnele novu pobedu: Oslobođen još jedan grad, uništeno preko 3.000 objekata ukrajinske vojne infrastrukture

11.03.2022

07:01

0

Konašenkov je naglasio da su „jedinice Narodne milicije DNR nastavile da stežu obruč oko Marijupolja, te da je napredak iz istočnog, severnog i zapadnog pravca 800 metara

Ruske trupe odnele novu pobedu: Oslobođen još jedan grad, uništeno preko 3.000 objekata ukrajinske vojne infrastrukture
caver - Copyright Ilustracija/Profimedia

Trupe Donjecke Narodne Republike oslobodile su grad Volnovaha, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Kako je dodao, takođe su pod kontrolom naseljena mesta Olginka, Velika Anadol, Zeleni Gaj, a trupe DNR su napredovale još šest kilometara.

Konašenkov je naglasio da su „jedinice Narodne milicije DNR nastavile da stežu obruč oko Marijupolja, te da je napredak iz istočnog, severnog i zapadnog pravca 800 metara.

Ujutro 11. marta, visokopreciznim oružjem dugog dometa izveden je napad na ukrajinsku vojnu infrastrukturu. Onesposobljeni su vojni aerodromi u Lucku i Ivano-Frankovsku, saopštio je ruski vojni resor.

Od početka ruske specijalne vojne operacije onesposobljeno je više od 3.213 objekata vojne infrastrukture Ukrajine, dodao je Konašenkov.

(UŽIVO) Eksplozije u Dnjepru i Lucku, ukrajinska letelica pala u Hrvatskoj!? (FOTO/VIDEO)

Kako je precizirao, uništeno je 98 aviona, 118 bespilotnih letelica, 1.041 tenk i druga borbena oklopna vozila, 113 višecevnih bacača raketa, 389 artiljerijskih oruđa i minobacača, 843 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Konašenkov je dodao da Oružane snage Rusije nastavljaju ofanzivne operacije, te da su izašle na liniju Petrovsko-Evgenovka-Oktjabrska. Trupe su napredovale 17 kilometara.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike