Nova saznanja o ukrajinskim laboratorijama: Ne eksperimentišu samo sa antraksom, već i sa koronavirusom!

10.03.2022

12:28

0

Prema navodima u dokumentaciji, američka strana je planirala da prouči patogene kod ptica, slepih miševa i gmizavaca i mogućnost da ove životinje nose afričku svinjsku kugu i antraks

Nova saznanja o ukrajinskim laboratorijama: Ne eksperimentišu samo sa antraksom, već i sa koronavirusom!
lekovi laboratorija pokrivalice 24sedam goran sivački (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Biolaboratorije koje finansira Amerika u Ukrajini eksperimentišu sa koronavirusom kod slepih miševa, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

- U biolaboratorijama koje su stvorene i finansirane u Ukrajini kako pokazuju dokumenti vršeni su eksperimenti sa uzorcima koronavirusa slepih miševa - rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, od posebnog interesa su detaljne informacije o američkoj implementaciji projekta proučavanja prenosa patogena divljih ptica koje migriraju između Ukrajine, Rusije i drugih susednih zemalja. 

UŽIVO Lavrov posle sastanka: Proces demilitarizacije Ukrajine mora se sprovesti do kraja! Ukrajinci pucali na školu (VIDEO)

Takođe, prema navodima u dokumentaciji, američka strana je planirala da prouči patogene kod ptica, slepih miševa i gmizavaca i mogućnost da ove životinje nose afričku svinjsku kugu i antraks.

- Svrha ovog i drugih bioloških istraživanja u Ukrajini koje finansira Pentagon je bila da se stvori mehanizam za tajnu distribuciju smrtonosnih patogena - dodao je.

Ranije je Stejt department saopštio da Amerika nema laboratorije u Ukrajini, ali je pre toga zamenica šefa odeljenja Viktorija Nuland govoreći u Senatu, rekla da tamo postoje objekti za biološka istraživanja, a Kijev i Vašington rade na tome da spreče da oni padnu u ruke ruskih snaga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike