Kina odbila da isporuči avio-delove ruskim kompanijama, Moskva zna šta je alternativa

10.03.2022

10:21

0

Turska ili Indija mogu postati takvi dobavljači nakon ovakvog ishoda

Kina odbila da isporuči avio-delove ruskim kompanijama, Moskva zna šta je alternativa
Avion "Aeroflota" - Copyright Profimedia

Zvanični Peking je odbio da ruskim kompanijama isporuči komponente za avione, izjavio je novinarima Valerij Kudinov, šef ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj.

- Tražićemo avio-delove od drugih zemalja - izjavio je Kudinov.

Prema njegovim rečima, Turska ili Indija mogu postati takvi dobavljači.

UŽIVO I dalje bez dogovora Ukrajine i Rusije! SAD potvrdile zabranu uvoza ruskih energenata (VIDEO)

Kudinov je dodao i da će svaka kompanija samostalno pregovarati o nabavci.

Šta se događa u Ukrajini do danas?

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini počela je pre tačno dve nedelje i danas je ušla u 15. dan. Juče je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao u Antaliju, gde uz posredovanje Turske danas treba da se održi trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Turske.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin danas će održati video-sastanak sa članovima Vlade. Ključna tema sastanka vrha države biće mere za ublažavanje posledica međunarodnih sankcija po nacionalnu ekonomiju Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja.

Prethodnog dana, gradske vlasti u Mariupolju saopštile su da je u raketnim napadima uništena dečija bolnica u tom gradu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je snimak na svom Tviter profilu, a Rusija se nije još oglasila povodom ovih optužbi.
Istovremeno, juče je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da se "ohladio" po pitanju ideje ulaska njegove zemlje u NATO. Takođe je, komentarišući mogućnost priznanja Krima i nezavisnosti republika Donbasa, izjavio da postoji šansa da se pronađe kompromis u pogledu dalje sudbine tih teritorija.

Sa druge strane, predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da je njegova zemlja zabranila uvoz energenata iz Rusije u vezi situacije u Ukrajini, ali i da istovremeno razume da saveznici u Evropi ne mogu da se pridruže toj zabrani.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike