Kijev se nada ubrzanom prijemu u EU: Odgovor Pariza ubija svaku nadu!

09.03.2022

21:34

0

Komitet za ekonomski razvoj je, kako navodi Vrhovna rada, uradio dosta posla na ispunjavanju obaveza Ukrajine prema sporazumu, a to su reforma antimonopolskog zakona, zaštita autorskih prava, uvođenje evropskih pravila za javne nabavke i drugo

Kijev se nada ubrzanom prijemu u EU: Odgovor Pariza ubija svaku nadu!
profimedia-0667125660 - Copyright Profimedia

Evropska unija je zvanično počela da razmatra molbu Ukrajine za članstvo podnetu Ukrajini 28. februara 2022. godine, saopštila je Vrhovna rada Ukrajine.

- Trenutno je nivo političke i javne podrške, saosećanja i simpatija prema Ukrajini u svim zemljama EU neviđeno visok. Naša zemlja već dugi niz godina ulaže sve napore da sprovede Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom. Vrhovna rada Ukrajine uložila je značajne napore da primeni domaće zakonodavstvo kako bi se uklopilo u zahteve ackuis communautaire - piše u saopštenju.

Dopis iz EU

Evropska unija (EU) treba da pošalje Ukrajini, Gruziji i Moldaviji tokom samita u četvrtak i petak u Versaju "politički signal da pripadaju evropskoj porodici", ali da ne može da pokrene ubrzanu proceduru za njihovo članstvo, saopštila je večeras Jelisejska palata i dodala da pristupanje traje godinama uz napomenu da balkanske zemlje godinama čekaju u predvorju EU.

"Ackuis communautaire" - Pravne tekovine Zajednice ili pravne tekovine EU, koje se ponekad nazivaju pravnim tekovinama EU, a često se skraćuju na pravne tekovine, predstavljaju akumulirano zakonodavstvo, pravne akte i sudske odluke koje čine telo prava Evropske unije.

EU dogovorila novi paket sankcija: Na udaru beloruske banke, 100 Rusa, među njima oligarsi i njihova deca

Komitet za ekonomski razvoj je, kako navodi Vrhovna rada, uradio dosta posla na ispunjavanju obaveza Ukrajine prema sporazumu, a to su reforma antimonopolskog zakona, zaštita autorskih prava, uvođenje evropskih pravila za javne nabavke i drugo.

- Danas Ukrajina mora da odbije neprijateljske napade, uključujući i na ekonomskoj liniji fronta. Ipak, stojimo dostojanstveno, a kao jaka država sa velikom istorijom i ponosnom nacijom brinemo ne samo za sebe, već i za one oko nas. Izražavamo zahvalnost svima koji podržavaju ukrajinski narod i pomažu Ukrajini u borbi protiv ruskog agresora! - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike