Letonski poslanik nacista otišao u Ukrajinu da se bori protiv Rusa

08.03.2022

14:23

0

Među onima koji dolaze u Ukrajinu je mnoštvo plaćenika iz raznih zemalja Zapada i oni se uglavnom priključuju nacistima iz puka Azov

Letonski poslanik nacista otišao u Ukrajinu da se bori protiv Rusa
rat ukrajina (8) - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Letonski poslanik Juris Juras pridružio se nacistima borbi protiv ruskih snaga u Ukrajini, saopštila je danas njegova stranka.

- On je u Ukrajini. Pridružio se borcima za slobodu u Ukrajini. To je bila njegova lična odluka i ja je u potpunosti poštujem - rekao je za Rojters ministar pravde i predsednik Nove konzervativne partije Janis Bordans, koja je deo vladajuće koalicije.

 

 

Juras (46) na čelu je parlamentarnog odbora za pravna pitanja.

UŽIVO Otvoreni koridori za evakuaciju, Zelenski odustao od NATO (FOTO/VIDEO)

Ukrajina je osnovala "međunarodnu legiju" za ljude iz inostranstva, a predsednik Vladimir Zelenski javno je pozvao strance da se bore rame uz rame sa Ukrajincima kako bi pokazali podršku njegovoj zemlji.

Među onima koji dolaze je mnoštvo plaćenika iz raznih zemalja Zapada i oni se uglavnom priključuju nacistima iz puka Azov.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je strane plaćenike koji nameravaju da dođu u Ukrajini kako bi učestvovali u borbama na strani kijevskog režima da više nego dobro razmisle o tome.

- Znamo za dolazak u Ukrajinu oko 200 hrvatskih plaćenika. Želim službeno naglasiti da plaćenici koje Zapad šalje kako bi pomogao nacionalističkom kijevskom režimu nemaju pravo na status ratnog zarobljenika. Pozivamo građane stranih država koji planiraju da idu da se bore na strani kijevskog nacionalističkog režima da sedam puta razmisle pre polaska - upozorio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao da plaćenici prema međunarodnom humanitarnom pravu nisu redovni borci i nemaju pravo na status ratnog zarobljenika.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike