Kadirov raspisao nagradu: "Donesite mi glavu vođe ukrajinskih nacista"

03.03.2022

17:28

0

On je poručio Zelenskom da ga nijedan bunker neće spasiti

Kadirov raspisao nagradu: "Donesite mi glavu vođe ukrajinskih nacista"
Ramzan Kadirov - Copyright Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da raspisuje nagradu za glave komandanata ukrajinskih nacista: Banderaca, Azov, Dudajevski bataljon šejtana.

- Ovo govorim ne kao zvaničnik, već kao dobrovoljac u ime patriota Rusije, istih dobrovoljaca koji imaju finansijske mogućnosti i koji su izrazili želju da plate po 500 hiljada dolara za glavu svakog komandanta - izjavio je Kadirov.

On je apelovao na rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine i Službu bezbednosti Ukrajine:

- Vi ste obrazovaniji i pismeniji ljudi, morali ste da razumete situaciju i stanete rame uz rame sa ruskim jedinicama kako biste izbacili zlo nacističkog šakala. Ali iz nekog razloga se više plašite Banderaca. Nemojte ih se plašiti!  Pored ruske vojske, ne treba se plašiti. Naprotiv, samo ćete ubrzati proces bez gubitaka u redovima vojske i civila, bez uništavanja gradova.

Kadirov se u svom obraćanju dotakao i ukrajinskog predsednika Vlodomira Zelenskog ističući da ga nijedan bunker neće spasiti.

- On je lično odgovoran za smrt ukrajinskih vojnika i budućnost svog naroda.  Postoji samo jedan izlaz iz situacije – potpuno ispunjenje uslova ruske strane - zaključio je čečenski lider.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike