Putin uporedio ukrajinske neonaciste sa nemačkim nacistima: Civile koriste kao živi štit

03.03.2022

17:16

0

Specijalna operacija ide po planu

Putin uporedio ukrajinske neonaciste sa nemačkim nacistima: Civile koriste kao živi štit
putin - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je na sednici Saveta za bezbednost da specijalna vojna operacija u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspešno realizuju. Vojnici i oficiri koji učestvuju u operaciji su odvažni i ostaju u stroju i posle ranjavanja.

- Naši vojnici s punim razumevanjem ispravnosti cilja učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini, čak i posle ranjavanja ostaju u stroju - rekao je on.

Putin je rekao da su ruske snage u regionu Volnovahe u DNR probili odbranu koju su ukrajinski nacionalisti držali osam godina.

Kako je istakao, nacionalisti i strani plaćenici u Ukrajini, između ostalog i sa Bliskog istoka, koriste civile kao živi štit.

- Rusi i Ukrajinci su jedan narod i od toga nikad neću odustati - poručio je Putin.

Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin
 

Putin i članovi Saveta bezbednosti na početku sastanka minutom ćutanja odali su počast poginulima tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Kako je rekao ruski predsednik, vojnici se bore u Ukrajini kako niko ne bi ugrožavao bezbednost Rusije, istakavši da se Rusi ponose Oružanim snagama.

Uporedio ukrajinske neonaciste sa nemačkim nacistima

Predsednik Rusije uporedio je akcije neonacista u Ukrajini sa onim što su nemački nacisti činili civilima tokom Drugog svetskog rata.

- Naše snage registruju činjenice kada se u mnogim gradovima Donbaske Narodne republike - u Severodonjecku, Lisičansku i drugim - stanovnici višespratnih stambenih zgrada teraju na srednje spratove (tih zgrada), dok se prozori i zidovi razbijaju, a na donjim spratovima raspoređuje teško naoružanje - topovi, tenkovi - i snajperi i mitraljezi raspoređuju na krovovima - rekao je Putin tokom sastanka sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

Prema njegovim rečima, samo su se nacisti tako borili, tako tretirali civilno stanovništvo kada su se sovjetske snage borile protiv njih tokom oslobađanja ukrajinske teritorije.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike