Dok nacionalisti gađaju iz stambenih objekata, Rusi obezbeđuju civile: Ničim ne ometamo izlazak građana!

03.03.2022

08:54

1

On je još istakao da "ruska vojska preduzima potrebne mere kako bi osigurala bezbednost civilnog ukrajinskog stanovništva"

Dok nacionalisti gađaju iz stambenih objekata, Rusi obezbeđuju civile: Ničim ne ometamo izlazak građana!
Izbeglice iz Ukrajine - Copyright AP Photo/Markus Schreiber

Jedinice ruske vojske obezbedile su koridor za izlazak civila iz Borodjanke u Kijevskoj oblasti, gde su nacionalisti stacionirani zajedno sa opremom u stambenim naseljima, saopštio je medijima portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

- U Borodjanki, gde se u stambenim naseljima nalaze jedinice ukrajinskih nacionalisti zajedno s opremom, civili mogu specijalnim koridorom da bezbedno napuste naselje u pravcu Berestjanke. Ruski vojnici ničim ne ometaju izlazak civila u ovom pravcu - izjavio je Konašenkov.

UŽIVO Gađana nuklearna elektrana u Donjecku! "Mercedes" obustavio isporuke vozila, ruski paraolimpijci ne mogu na Olimpijadu! (VIDEO/FOTO)

On je još istakao da "ruska vojska preduzima potrebne mere kako bi osigurala bezbednost civilnog ukrajinskog stanovništva".

Šta se danas događa?

- Kolona je napravila mali napredak u više od tri dana. Neke ruske snage su ušle u grad Herson, ali vojna situacija je i dalje nejasna - navode britanske službe.

Ipak, situacija je nešto drugačija.

Ruske trupe zauzele su Herson, prvi veliki ukrajinski grad koji je "pao" u oslobodilačkoj akciji koja traje već osam dana.

Zauzimanje crnomorskog grada od 290.000 stanovnika, koji je prošle godine bio domaćin ratnih igara koje je podržao NATO, izgledalo je kao značajan podsticaj za Moskvu dok se spremala za potencijalne pregovore o prekidu vatre u četvrtak.

"Ruske snage su u "svim delovima" Hersona", priznao je u sredu uveče ukrajinski regionalni zvaničnik Genadij Lahuta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike