Maduro pohvalio odlučnu akciju Rusije: SAD i zemlje NATO-a krive za destabilizaciju istočne Evrope

01.03.2022

21:07

0

Venecuelanski predsednik je pozvao na jačanje strateškog partnerstva svoje zemlje sa Rusijom i forsiranje zajedničkih projekata

Maduro pohvalio odlučnu akciju Rusije: SAD i zemlje NATO-a krive za destabilizaciju istočne Evrope
Nikolas Maduro - Copyright AP Photo/Ariana Cubillos

Predsednici Rusije i Venecuele, Vladimir Putin i Nikolas Maduro, razgovarali su danas telefonom o pitanjima razvoja bilateralnog strateškog partnerstva i realizaciji zajedničkih projekata, saopštila je pres služba Kremlja.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je SAD i zemlje NATO-a za destabilizaciju istočne Evrope i pokretanje kampanje laži i dezinformacija u vezi sa sukobom između Rusije i Ukrajine.

Putin je podelio ocenu ruske vojne kampanje u Ukrajini, ističući da je cilj Moskve da zaštiti civile u regionu Donbasa i obezbedi Kijevsko priznanje Donjecke (DNR) i Luganske (LNR) Narodne Republike, kao i ruskog suvereniteta nad Krimom.

Putin je rekao da Rusija ima za cilj da "demilitarizuje i denacifikuje" ukrajinsku vladu, ponovivši ključnu tačku iznetu kada je prošle nedelje najavio vojnu operaciju. Moskva takođe nastoji da osigura da se Kijev neće pridružiti NATO-u ili nabaviti nuklearno oružje.

Maduro je pohvalio "odlučnu akciju" Rusije i istakao važnost suprotstavljanja dezinformacijama o ukrajinskoj krizi. Zapadni lideri i mediji optužili su Rusiju da pokušava da proguta Ukrajinu pokretanjem „nepotrebne“ borbe. Neke od slika koje su objavljene na internetu i koje navodno pokazuju trenutni sukob kružile su internetom pre mnogo godina.

Venecuelanski predsednik je pozvao na jačanje strateškog partnerstva svoje zemlje sa Rusijom i guranje napred zajedničkih projekata. Dvojica lidera su se složila da nastave sa uspostavljanjem kontakata i razmenom delegacija na različitim nivoima svojih vlada.

Maduro je pohvalio "odlučnu akciju" Rusije i istakao važnost suprotstavljanja dezinformacijama o ukrajinskoj krizi. 

Zapadni lideri i mediji optužili su Rusiju da pokušava da proguta Ukrajinu pokretanjem „nepotrebne“ borbe. Neke od slika koje su objavljene na internetu i koje navodno pokazuju trenutni sukob kružile su internetom pre mnogo godina.

Venecuelanski predsednik je pozvao na jačanje strateškog partnerstva svoje zemlje sa Rusijom i forsiranje zajedničkih projekata. Dvojica lidera su se složila da nastave sa uspostavljanjem kontakata i razmenom delegacija na različitim nivoima svojih vlada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RT

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike