Moskva ponovo podsetila šta je cilj specijalne operacije u Donbasu!

24.02.2022

22:55

1

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu

Moskva ponovo podsetila šta je cilj specijalne operacije u Donbasu!
rat ukrajina AP22054626128803 - Copyright AP Photo

Cilj specijalne vojne operacije je zaštita građana Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), kao i Rusa, a predsednik Rusije Vladimir Putin je to jasno istakao u svom govoru, izjavio je za Sputnjik zamenik šefa Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Krasov.

On je istakao da je glavni cilj i zadatak specijalne operacije „da se zaštite, sačuvaju životi i zdravlje građana koji žive na teritoriji LNR i DNR, između ostalog i građana Rusije“.

- Predsednik Rusije Vladimir Putin je jasno i konkretno danas označio one ciljeve koje je postavio. Nakon obraćanja rukovodstva LNR i DNR za pomoć predsednik je doneo odluku o sprovođenju specijalne vojne operacije, podvukao je političar.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike