Bajden o mogućnosti nuklearnog rata: Predsednik SAD poslao jasnu poruku Amerikancima

28.02.2022

21:47

0

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da su nuklearne snage i severna i paficička flota u stanju povišene borbene gotovosti

Bajden o mogućnosti nuklearnog rata: Predsednik SAD poslao jasnu poruku Amerikancima
Tan2022-2-27_174324555_1 - Copyright AP Photo/Alex Brandon

 

Američki građani ne bi trebalo da strahuju od nuklearnog rata, poručio je večeras predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden, dan pošto je ruski predsednik Vladimir Putin naredio da se ruske snage za odvraćanje, koje uključuju nuklearno oružje, stave u stanje visoke pripravnosti.

Dok je Bajden odlazio sa događaja održanog u Beloj kući, jedan od američkih novinara ga je upitao da li bi Amerikanci trebalo da budu zabrinuti zbog mogućnosti izbijanja nuklearnog rata, na šta je američki predsednik odgovorio sa "ne", prenosi Indipendent.

  Pratite stanje u Ukrajini čitajući naš BLOG  

Prethodno je portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila da SAD smatraju da u ovom trenutku nemaju razloga da menjaju nivo nuklearne pripravnosti.


"Nismo menjali naš status i procenu u tom pogledu, ali takođe moramo da budemo na oprezu zbog Putinovih pretnji", rekla je Psaki za kablovsku mrežu MSNBC.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da su nuklearne snage i severna i paficička flota u stanju povišene borbene gotovosti.

Bajden je tokom dana razgovarao sa američkim saveznicima i partnerima, dok je neimenovani zvaničnik Bele kuće za Rojters rekao da se nuklearni rat nikada ne sme voditi, da u njemu nema pobednika, a da Putin eskalira situaciju "opasnom retorikom".

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike