Bajden i dalje najavljuje rat! "SAD i njihovi saveznici iz NATO-a spremni za sve"

15.02.2022

21:47

0

Američki predsednik je pozvao Rusiju da se "povuče sa ivice rata" i saopštio da izveštaji da je Moskva povukla neke snage sa ukrajinske granice nisu potvrđeni

Bajden i dalje najavljuje rat! "SAD i njihovi saveznici iz NATO-a spremni za sve"
Tan2022-1-20_624315_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da i dalje postoji mogućnost ruskog napada na Ukrajinu i da SAD još nisu potvrdile izveštaje da su se neke ruske snage udaljile od granice sa Ukrajinom.

- Spremni smo da odlučno odgovorimo na ruski napad na Ukrajinu, što ostaje veoma velika mogućnost, rekao je Bajden u obraćanju iz Bele kuće koje je prenosila nacionalna televizija, prenosi Rojters.

Američki predsednik je pozvao Rusiju da se "povuče sa ivice rata" i saopštio da izveštaji da je Moskva povukla neke snage sa ukrajinske granice nisu potvrđeni, a izrazio je uverenje da ni kod stanovnika Rusije ne postoji raspoloženje da trenutne tenzije prerastu u otvoreni sukob.

- Građan Rusije, vi niste naš neprijatelj, i ne verujem da želite krvavi, destruktivni rat protiv Ukrajine, naglasio je Bajden u obraćanju.

On je naveo da SAD "ne traže direktnu konfrontaciju sa Rusijom", ali da će, ako Rusija napadne Amerikance u Ukrajini, "odgovoriti snažno".

Bajden je saopštio da su SAD i njihovi saveznici iz NATO-a spremni za sve što se dogodi i da će Rusija platiti visoku ekonomsku cenu ako Moskva pokrene invaziju, navodi Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike