Moskva: Ukrajina napala dva ruska civilna broda u Azovskom moru, ima povređenih! (VIDEO)

24.02.2022

13:10

0

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je oslobodilačka akcija u susednoj zemlji neophodna kako bi se država demilitarizovala i „denacifikovala”

Moskva: Ukrajina napala dva ruska civilna broda u Azovskom moru, ima povređenih! (VIDEO)
brod ilustracija profimedia-0646590737 - Copyright Profimedia/Ilustracija

Ukrajinska vojska je raketama oštetila dva civilna broda u Azovskom moru, saopštila je u četvrtak ruska Federalna služba bezbednosti (FSB). U napadu je navodno povređena jedna osoba i izazvao požar na jednom od brodova.

Odeljenje granične straže filijale FSB u Krasnodaru identifikovalo je brodove kao naftaša „SGV-Flot“ i teretni brod „Seraphim Sarovski“.

U napadu je pogođen samo "SGV-Flot". Rečeno je da je povreda koju je zadobio član posade "ozbiljna", ali da je požar ugašen. Oba napada izvedena su iz lučkog grada Mariupolja, tvrdi FSB.

Ruske vlasti za pomorski saobraćaj ranije su zabranile sva putovanja u Azovsko more zbog vojne operacije te zemlje u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je oslobodilačka akcija u susednoj zemlji neophodna kako bi se država demilitarizovala i „denacifikovala”.

On je tvrdio da je Rusija morala da reaguje zbog rastuće pretnje njenoj nacionalnoj bezbednosti koju predstavlja prisustvo NATO-a u Ukrajini i kako bi zaustavila napade ukrajinskih trupa na separatističke regione na istoku, koje je Moskva u ponedeljak priznala kao suverene države.

Sve vesti o situaciji u Ukrajini možete pratiti u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike