Ovo je plivač kojeg je rastrgla ajkula: Zastrašujući snimak izazvao bes, svi opleli po ribarima (FOTO/VIDEO)

17.02.2022

11:57

0

Plivač kojeg je ubila velika bela ajkula idenfitifikovan je kao britanski državljanin Sajmon Nelist

Ovo je plivač kojeg je rastrgla ajkula: Zastrašujući snimak izazvao bes, svi opleli po ribarima (FOTO/VIDEO)
Sajmon Nelist - 1 - Copyright Printscreen/Facebook

Plaže Bondi i Bronte, kao i nekoliko drugih u Sidneju, zatvorene su u četvrtak nakon što je kupača ubila ajkula. Ovo je prvi slučaj u poslednjih gotovo 60 godina da je na nekoj gradskoj plaži osoba ovako stradala.

Plivač kojeg je ubila velika bela ajkula idenfitifikovan je kao britanski državljanin Sajmon Nelist (35). On je ovog vikenda trenirao za humanitarnu akciju u kojoj je trebalo da pliva preko okeana što je u međuvremenu otkazano, kada ga je u sredu poslepodne napao predator dugačak više od četiri metra.

Iskusni plivač i trener ronjenja ima porodicu u Velikoj Britaniji i partnerku u Sidneju, sa kojom je planirao venčanje, a svi će ga pamtiti kao čoveka koji je voleo avanture.

Napad se dogodio samo 150 metara od glavne plaže na kojoj su bile desetine kupača, veslača i ribara. Žrtvini posmrtni ostaci pronađeni su u vodi sat vremena kasnije.

Mamci za morske pse postavljeni su u blizini mesta napada, dok se dronovima ispituje da li je ajkula i dalje na tom području.

Printscreen/Facebook
 

Na internetu se pojavio i uznemirujući video napada.. Očevici su snimili sve što se desilo, ali nisu mogli da pomognu žrtvi koja je plivala samo desetak metara od stene na kojoj su stajali, piše Daily Mail.

Ribari su se upravo zbog toga našli na meti surovih komentara na društvenim mrežama jer su "samo gledali i snimali poslednje trenutke života Sajmona Nelista".

- Ovaj tip nastavlja da snima, a drugi izgleda kao da još uvek peca - stoji u jednom komentaru na Fejsbuku, a nekoliko drugih osoba je ovaj potez opisalo kao uznemirujući.

 

 

Humanitarna akcija na obližnjoj plaži, a na kojoj je trebalo da učestvuje Sajmon otkazana je iz poštovanja prema žrtvi i porodici. Organizatori su razmatrali da sve prebace za mart, ali su rekli da odlučili da otkažu čitav događaj nakon savetovanja s lokalnim većem i spasiocima.

Biolozi veruju da je velika bela ajkula dugačka najmanje 4,5 metra odgovorna za napad, ali ne misle da je ubiju već samo da je isteraju iz zaliva. Bio je to prvi smrtonosni napad ajkule u Sidneju od 1963. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike