Velika bela ajkula napala devojku: Mirno je veslala kad je neman zarila zube u nju (VIDEO)

08.02.2022

10:07

0

Uspela je da ispliva na obalu gde su joj pomogli lokalni meštani

Velika bela ajkula napala devojku: Mirno je veslala kad je neman zarila zube u nju (VIDEO)
ajkula - Copyright Wayne Davis/Atlantic White Shark Conservancy via AP, File

Jeziva nesreća se dogodila u Australiji kada je velika bela ajkula napala devojku (20). 

Ona je veslala u čamcu na naduvavanje oko 200 metara od obale kada je predator dugačak 11 metara zario zube u nju. Velika bela ajkula vrebala je i nekoliko minuta nakon što je napala nesrećnu devojku.

Devojka je uspela da ispliva na obalu gde su joj pomogli lokalni meštani, pre nego što je prebačena u bolnicu u Pertu. Lokalni stanovnik Bari Braun rekao je da je sa braćom nervozno posmatrao kako ajkula pluta oko pola sata pre napada.

 

 

- Činilo se da prilazi sve bliže i bliže i bliže obali. Prvo smo videli figuru životinje, ali nismo bili sasvim sigurni da li je to delfin ili nešto drugo - rekao je Braun. Devojka je mahnula rukama i počela mirno da pliva na leđima, držeći se jednom rukom za bok, vraćajući se na obalu.

- Ajkula je zapravo kružila nekoliko puta nakon napada, a zatim se vratila u plavetnilo - rekao je. Braun je rekao da je u vodi bio dugačak trag krvi i da je bio zabrinut da će se ajkula vratiti kada je izašao da joj pomogne. Kada je bio udaljen oko 20 metara, rekao je da je pokupio ženu i potrčao najbrže što je mogao nazad do plaže, gde ih je dočekala njegova devojka.

- Umotali smo je u peškir, gurnuli je u zadnji deo automobila i onda pravo u bolnicu - dodao je. Napad se dogodio u ozloglašenoj oblasti Esperans, gde je poslednjih godina bilo nekoliko fatalnih napada ajkula. Lokalne vlasti su saopštile da državna jedinica istražuje slučaj i pozvale plivače da vode računa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike