Moskva: Cilj SAD je da u Evropi stvore stalnu pretnju Rusiji, broj američkih snaga je tri puta veći nego prethodnih godina

16.02.2022

13:36

0

Struktura i borbene sposobnosti američkog vojnog kontingenta značajno porasle u poslednjoj deceniji

Moskva: Cilj SAD je da u Evropi stvore stalnu pretnju Rusiji, broj američkih snaga je tri puta veći nego prethodnih godina
243560_profimedia-0661212748_orig - Copyright Profimedia

Sjedinjene Američke Države povećale su svoje kopnene snage u Evropi za 30 odsto u proteklih sedam godina, dok je intenzitet letova američkih bombardera blizu ruskih granica porastao za 40 odsto tokom protekle godine, izjavio je danas zamenik sekretara ruskog Saveta bezbednosti Mihail Popov.

- Njihov glavni cilj u Evropi jeste da stvore stalnu pretnju Rusiji, a zbog toga su u regionu postavljene značajne američke snage koje broje preko 60.000 vojnika, 200 tenkova i oko 150 borbenih aviona - istakao je ruski bezbednosni zvaničnik, a prenosi agencija TASS.

Kako je dodao, struktura i borbene sposobnosti američkog vojnog kontingenta značajno porasle u poslednjih sedam godina.

Kako je istakao, broj "kopnenih snaga SAD u Evropi porastao je za 30 odsto, a količina oklopnih vozila je učetvorostručena".

- Generalno, američke oružane snage su značajno povećale svoje aktivnosti na zapadnom strateškom pravcu - istakao je taj bezbednosni zvaničnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike