Rusija objavila: Kraj vojnih vežbi! Deo vojske odlazi sa Krima (VIDEO)

16.02.2022

08:38

0

Oklopna vozila, među kojima tenkovi, borbena vozila pešadije i samohodne artiljerijske jedinice, utovarena su na specijalne železničke platforme

Rusija objavila: Kraj vojnih vežbi! Deo vojske odlazi sa Krima (VIDEO)
Tan2022-2-16_92816602_1 - Copyright Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Jedinice ruskog Južnog vojnog okruga vraćaju se u garnizone nakon manevara na Krimu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.


"Ešalon sa vojnom opremom jedinica Južnog vojnog okruga prešao je Krimski most na putu ka kontrolnim punktovima nakon završetka planiranih vežbi", navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi RIA Novosti.

 

 


Oklopna vozila, među kojima tenkovi, borbena vozila pešadije i samohodne artiljerijske jedinice, utovarena su na specijalne železničke platforme.

Po dolasku, vozila će biti pripremljena za sledeću fazu borbene obuke.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je juče izjavio da se ruska vojska, koja je sa Belorusijom učestvovala u zajedničkim vojnim vežbama koje su počele 10. februara, vratila na mesta stalnog razmeštaja.

 

 

 

 


Radi izvođenja završne faze testiranja reagovanja snaga Saveza Rusije i Belorusije, trupe Istočnog vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage i dalje će ostati u Belorusiji, ali će se posle 20. februara, po završetku operacije obuke, takođe vratiti u svoje jedinice.

U manevrima velikih razmera koji se završavaju, učestvovali su skoro svi ruski vojni okruzi, flote i vazdušno-desantne snage.

Rusko ministarstvo odbrane je u utorak počelo da objavljuje video-snimke povlačenja opreme sa poligona.

Moskva i Minsk su vise puta naglašavali da su vežbe defanzivne prirode i da nikome ne prete.
 

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike