"Više nećemo ništa tolerisati": Ukrajina vežba odgovor na sve moguće scenarije

16.02.2022

11:20

0

Zapadne zemlje su nedavno kontinuirano upozoravale na potencijalnu invaziju, najavljujući čak i datum

"Više nećemo ništa tolerisati": Ukrajina vežba odgovor na sve moguće scenarije
Tan2022-2-4_18366624_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mykola Tymchenko

Ukrajinske agencije za sprovođenje zakona održale su tokom proteklog vikenda vežbe za uvežbavanje odgovora na mogući upad u zgrade vlade i policijske stanice na 30 kilometara od granice sa Krimom, izjavio je danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski.

Kako je rekao, policajci su održali "više vežbi, procenjujući sve što se dogodilo u Ukrajini od 2014. godine", prenosi ruska agencija TASS.

- Vežbali smo sve moguće scenarije tokom vikenda na 30 kilometara od administrativne granice Autonomne Republike Krim, uz učešće glavnokomandujućeg ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog - istakao je Monastirski.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da Ukrajina neće tolerisati "bilo kakve manifestacije separatizma unutar zemlje, slične onima koje su se pojavile u Harkovu, Lugansku i Donjecku 2014. godine".

Zapadne zemlje su nedavno kontinuirano upozoravale na potencijalnu invaziju Rusije na Ukrajinu, a zapadni mediji čak najavljuju i "datum invazije" koji je više puta odlagan, navodi ruska agencija TASS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike