Kamiondžije blokirale granični prelaz: Novi pritisak na kanadske vlasti (VIDEO)

10.02.2022

16:40

0

Protesti u prestonici Otavi održavaju se od kraja januara

Kamiondžije blokirale granični prelaz: Novi pritisak na kanadske vlasti (VIDEO)
kanada-kamiondžije - Copyright Profimedia

Pored toga što su zatvorili vitalnu trgovinsku rutu između SAD i Kanade preko mosta Ambasador, kamiondžije koji se protive obaveznoj vakcinaciji protiv kovida 19, blokirale su i glavni kanadsko-američki granični prelaz u provinciji Manitoba.

 

 

Protesti u prestonici Otavi održavaju se od kraja januara.

Od ponedeljka uveče, kamiondžije su zatvorile saobraćaj ka Kanadi na mostu Ambasador, ruti koja se koristi za snabdevanje proizvođača automobila i proizvođača poljoprivrednih proizvoda u Detroitu.

 

 

Više od dve trećine robe vredne 650 milijardi kanadskih dolara u godišnjoj trgovini između Kanade i SAD, transportuje se drumskim putem.

Blokiranje mosta, jednog od najprometnijih graničnih prelaza na kontinentu, izazvalo je nedostatak delova u fabrici proizvođača automobila "Stelantis" u Vindzoru, u Ontariju, a pogođeni su i "Ford Motor" i "Tojota Motor".

Pojedini demonstranti su protestovali na međunarodnom aerodromu u Otavi, zbog čega je došlo do odlaganja pojedinih letova.

Policija u Otavi je obećala da će sprovesti strožu akciju kako bi okončala protest demonstranata koji su zauzeli glavnu ulicu u centru grada, gde se nalaze vladine zgrade, zgrada parlamenta i rezidencija kanadskog premijera Džastina Trudoa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike