Blokiran most između Amerike i Kanade: Kamiondžije ne odustaju od protesta (VIDEO)

08.02.2022

14:49

0

Mnoga vozila su satima zaglavljena

Blokiran most između Amerike i Kanade: Kamiondžije ne odustaju od protesta (VIDEO)
most - Copyright Youtube/Click On Detroit | Local 4 | WDIV

Kanadski demonstranti koji zahtevaju ukidanje obavezne vakcinacije protiv kovida 19 blokirali su most Ambasador koji povezuje američki grad Detroit i kanadski grad Vindzor.

Vozačima koji se kreću ka graničnoj tački mosta Ambasador u pravcu zapada savetuje se da planiraju alternativni put do granice zbog protesta.

Kanadska televizija CBC njuz javila je da je most blokiran sinoć. U izveštaju se navodi da su demonstranti rekli da ga neće napustiti, već da su jednu liniju ostavili otvorenom za saobraćaj za prelazak granice SAD i Kanade.

 

 

Ipak, saobraćaj je navodno gust, a neki kamioni su satima zaglavljeni na mostu.

Takođe, citirali su Kanadsku graničnu službu koja je saopštila da je svim vozačima savetovano da pređu granicu kroz tunel 4,5 kilometara istočno od mosta.

 

 

Protesti traju širom Kanade od sredine januara, uz učešće više hiljada vozača kamiona i drugih demonstranata koji se protive obaveznoj vakcinaciji za kamiondžije koji prelaze granicu SAD i Kanade.

Protesti ovog vikenda uključivali su političke parole protiv kanadskog premijera Džastina Trudoa. Gradonačelnik Otave proglasio je vanredno stanje u neđelju, 6. februara, a Trudo je iz bezbednosnih razloga premešten iz Otave u svoju obližnju letnju rezidenciju.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Agencije

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike