Raspad vladavine premijera Velike Britanije: Džonsona napustila četiri savetnika u danu!

04.02.2022

06:21

0

Ostavke najbližih Džonsonovih saradnika dolaze u trenutku kada se sve glasnije i češće postavlja pitanje njegovog vođstva u vladajućoj stranci zbog niza žurki u toku lokdauna

Raspad vladavine premijera Velike Britanije: Džonsona napustila četiri savetnika u danu!
džonson - Copyright Ian Vogler, Pool Photo via AP

Četiri bliska saradnikaBorisa Džonsona podnela su u četvrtak ostavke u razmaku od nekoliko sati, zbog sve većeg pritiska na britanskog premijera.

Savetnik za komunikacije Džek Dojl potvrdio je svoj odlazak, ubrzo nakon što je to učinila politička savetnica Munira Mirza, a odmah za njima ostavke su podneli i šef kabineta Den Rozenfild i glavni lični sekretar premijera Martin Rejnolds.

Ostavke najbližih Džonsonovih saradnika dolaze u trenutku kada se sve glasnije i češće postavlja pitanje njegovog vođstva u vladajućoj stranci zbog niza okupljanja u kabinetu i rezidenciji u Dauning stritu 10 na kojima se konzumirao alkohol, a koja su se dogodila u vreme važenja strogih mera zbog korona virusa.

AP Photo/Jonathan Short, File
 

Podsetimo, britanska državna službenica Su Grej, koja je bila zadužena da ispita navode o zabavama koje su održavane u Dauning stritu tokom lokdauna, objavila je preliminarni izveštaj od 12 strana.

Kako se navodi, utvrđeno je da pojedini događaji u premijerovoj rezidenciji tokom lokdauna nije trebalo da se drže dok drugima "nije trebalo da bude dozvoljeno da se razviju onako kako su se razvili".

Prekomerno konzumiranje alkohola nikada nije primereno na radnom mestu, navedeno je između ostalog.

Takođe, ističe se da nijedan član osoblja ne sme da se oseća ugroženo toliko da ne može da prijavi zabrinutost zbog određene vrste ponašanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike