Sud odbio zahtev za puštanje na uslovnu slobodu: Brejvik ostaje u zatvoru!

01.02.2022

15:42

0

Desničarski terorista do sada nijednom nije pokazao žaljenje zbog masakra i čak se hvalio njegovim razmerama tokom suđenja

Sud odbio zahtev za puštanje na uslovnu slobodu: Brejvik ostaje u zatvoru!
Anders Brejvik - Copyright Profimedia

Sud je odlučio da odbije zahtev za puštanje na uslovnu slobodu Andersa Beringa Brejvika, masovnog ubice iz Norveške, i da ga zadrži u zatvoru.

On je odslužio 10 od 21 godine zatvora i izašao je pred sud sa zahtevom za oslobađanje, tvrdeći da se promenio za to vreme i da više nije opasan.

Desničarski terorista do sada nijednom nije pokazao žaljenje zbog masakra i čak se hvalio njegovim razmerama tokom suđenja.

Čak i tokom saslušanja o uslovnom otpustu imao je incident, odmah pri ulasku u sudnicu, kada je digao ruku u znak nacističkog pozdrava.

Anders Brejvik, ubio je 77 ljudi u Norveškoj 2011. godine, i već je jednom pokušao da dobije odobrenje za puštanje na uslovnu slobodu.

On je 22. jula 2011. prvo detonirao bombu u blizini zgrade vlade u Oslu, ubivši osmoro ljudi, a zatim je usmrtio 69 osoba, većinom mladih, pucajući iz vatrenog oružja po letnjem kampu laburističke omladine na ostrvu Utoja.

U manifestu koji je objavio neposredno pre napada Brejvik je priznao da će suđenje iskoristiti kao platformu za širenje svoje ideologije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike