Zapalila se fabrika, evakuisano 6.500 ljudi: Strahuje se od velike eksplozije, vatra se otela kontroli (VIDEO)

01.02.2022

14:16

0

Vatrogasne ekipe su morale da budu povučene iz objekta jer nisu našle siguran način da spreče da toplota stigne do zaliha eksplozivne hemikalije

Zapalila se fabrika, evakuisano 6.500 ljudi: Strahuje se od velike eksplozije, vatra se otela kontroli (VIDEO)
požar - Copyright Printscreen Twitter/cityofwsfire

Požar u fabrici đubriva u američkom gradu Vinston-Sejlemu, u saveznoj državi Severna Karolina, primorao je na evakuaciju oko 6.500 stanovnika zbog opasnosti od velike eksplozije, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Požar je izbio u ponedeljak uveče u fabrici đubriva “Weaver”, javili su lokalni mediji, navodeći da postoji mogućnost od velike eksplozije amonijum nitrata, prenosi agencija Rojters.

 

 

- Molimo vas, evakuišite se u radijusu od jedne milje oko ulice North Cherry Street 4440. Planirajte da budete daleko od svog doma u trajanju do 48 sati - naveli su gradski zvaničnici u tvitu.

Gradske vlasti potvrdile su da se čulo nekoliko malih eksplozija dok se vatra širila.

 

 

Zgrada fabrike se srušila pošto se vatra otela kontroli. Vatrogasne ekipe su morale da budu povučene iz objekta jer nisu našle siguran način da spreče da toplota stigne do zaliha eksplozivne hemikalije, koje iznose između 300 i 600 tona.

- Borili smo se sa vatrom dva sata i vatra se proširila na vagon iza konstrukcije. Kada se vagon uključio, nismo bili u mogućnosti da dovedemo vodu do lokacije - rekao je načelnik bataljona "Patrik Grabs" lokalnoj podružnici "Foksa".

 

 

Vlasti su takođe premestile zatvorenike iz popravne ustanove "Forsajt", koja se nalazi u zoni opasnosti od eksplozije, na alternativnu lokaciju. Očekuje se da će opasnost potrajati najmanje 48 sati.

Za sada nema povređenih, preneli su lokalni mediji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike