Mećava okovala Ameriku, palo 70 cm snega: Cela istočna obala na udaru, na Floridi iguane padaju mrtve sa drveća! (VIDEO)

30.01.2022

13:16

0

U pitanju je "ciklonska bomba"

Mećava okovala Ameriku, palo 70 cm snega: Cela istočna obala na udaru, na Floridi iguane padaju mrtve sa drveća! (VIDEO)
sneg-masačusets - Copyright AP Photo/Josh Reynolds

Snežna mećava koja već dva dana hara severoistokom Sjedinjenih Država u nedelju je donela dosta snega i snažan vetar s naletima brzine do 120 kilometara na sat.

U Bostonu je bilo skoro 60 centimetara snega, kao i rekordne 2003, cela regija gotovo je paralisana, u saobraćaju valda haos, prekinuto je snabdevanje električnom energijom, a temperature su polarne.

Mećava je "ciklonska bomba", oluja koju karakteriše eksplozivna snaga brzog pada atmosferskog pritiska, potvrdila je nacionalna meteorološka služba (NWS).

NWS je zabeležio nalete vetra od 80 do 120 kilometara na sat i prognozirao za noć polarne temperature i prekide u snabdevanju strujom.

AP Photo/Mary Altaffer
 

Više od 95.000 domaćinstava ostalo je bez struje, objavile su vlasti.

Nekoliko gradova prijavilo je apsolutne rekorde od više od 70 centimetara snega. Vlasti su u subotu uveče ponovo pozvale građane da izbegavaju kretanja zbog smanjene vidljivosti.

 

 

U Njujorku se čiste ulice, u Central Parku napadalo je 20 centimetara snega i mnoge železničke linije ne saobraćaju. Metro vozi gotovo normalno i služi kao sklonište hiljadama beskućnika.

Profimedia
 

Severno od grada, na Long Ajlendu, u srcu oluje, napadalo je 60 centimetara snega. Jedna žena pronađena je mrtva u svom automobilu.

 

 

Talas hladnoće zahvatio je celu obalu. Na tropskoj Floridi objavljena su upozorenja zbog poledice.

 

 

Temperature su blizu nule. Toliko je hladno da iguane padaju s drveća omamljene od hladnoće, a mnoge su uginule.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike