Potresna priča jedinog preživelog u brodolomu: Spasen je posle tri dana, a sada njegova fotografija kruži svetom

28.01.2022

13:22

0

Zvaničnici su alarmirani u utorak kada je jedan komercijalni brod primetio čoveka koji se držao za trup čamca na oko 72 km od Fort Pirsa u Floridi

Potresna priča jedinog preživelog u brodolomu: Spasen je posle tri dana, a sada njegova fotografija kruži svetom
čamac - Copyright US Coast Guard

Fotografija jedinog preživelog u brodolomu kod Floride, na kojoj se vidi muškarac kako sedi na trupu prevrnutog broda koji je prevozio migrante, pojavila se danas u medijima širom sveta, a "BBC Mundo" navodi da je reč o Huanu Estebanu Montoji (22) iz Kolumbije.

Montoja, koji je spašen u utorak nakon što je proveo sate u vodi, rekao je da je napustio Bahame u nedelju u zoru zajedno sa još 39 ljudi. Putovao je sa mlađom sestrom Marijom Kamilom, koja je nestala u brodolomu.

Američka obalska straža izvukla je pet tela iz mora pre nego što je kasno sinoć okončala potragu u pomorskom području, koje je faktički jednako površi američke države Nju Džerzi.

Zvaničnici su alarmirani u utorak kada je jedan komercijalni brod primetio čoveka koji se držao za trup čamca na oko 72 km od Fort Pirsa u Floridi.

Nakon toga, vlasti su saopštile da je plovilo možda bilo deo "krijumčarskog poduhvata".

Prema rečima preživelog Montoje, nijedan od 40 putnika nije nosio prsluk za spasavanje.

Montoja je spasen u utorak kada ga je kapetan tegljača "Signet Intruder" video u nevolji.

- U 08.05 časova prebacili smo ga na brod i odmah je zbrinut, pošto je bio dehidrirao, a dali smo mu vodu i malo meke hrane. Bio je veoma slab i veoma izmučen - izjavio je menadžer operacija u brodarskoj kompaniji "Signet".

Kako je naveo, Montoja je tom prilikom rekao da je na potonulom brodu bilo ukupno 40 ljudi, uključujući njega, i da su, nakon što su napustili ostrvo Bimini na Bahamima u nedelju ujutru, putovali četiri sata dok loše vreme nije izazvalo prevrtanje broda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike