Već predali Ukrajinu Rusiji: CNN u prilogu napravio grešku kojoj se smeje pola interneta (VIDEO)

26.01.2022

11:53

0

U snimku se vide tenkovi i druga vojna oprema u polju, a zbog pogrešne lokacije neupućeni mogu da pomisle da je ruska vojska već na ukrajinskoj teritoriji

Već predali Ukrajinu Rusiji: CNN u prilogu napravio grešku kojoj se smeje pola interneta (VIDEO)
Tanjug/AP Photo

Zapadni mediji izveštavaju na ujednačen način o situaciji u Ukrajini, napadajući Rusiju i optužujući je da se priprema za invaziju, iako zvanična Moskva negira mogućnost okupacije.

U želji da se što više ocrni Rusija, prave se i greške, a jednu od njih napravila je i američka televizija CNN.

 

U prilogu u kom je prikazala rusku vojsku u potpisu lokacije napisano je da grad Harkov pripada Rusiji, pa su mnogi to ismejali na drugim mrežama.

Uoči razgovora voditeljke Kritijan Amanpur sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom televizija je pokazala snimak nastao tokom vojnih vežbi, dok je u gornjem desnom uglu pisalo Kharkiv, Russia (Harkov, Rusija).

U snimku se vide tenkovi i druga vojna oprema u polju, a zbog pogrešne lokacije neupućeni mogu da pomisle da je ruska vojska već na ukrajinskoj teritoriji u oblasti Harkova.

Nakon ovog snimka Stoltenberg je još jednom istakao da NATO neće raspoređivati trupe u Ukrajini, kao i da je blok spreman da pregovara po pitanju bezbednosnih garancija, o kontroli naoružanja, razoružanju, transparentnosti vojnih akcija, mehanizmima sniženja rizika i drugim pitanjima.

Bonus video

instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi