Oni se najbolje čuvaju: Kina preventivno testira "gradić" od 10 miliona ljudi!

22.01.2022

07:02

0

Gradovi širom Kine su tokom poslednjih nekoliko nedelja uveli stroža ograničenja kako bi pokušali da kontrolišu širenje virusa

Oni se najbolje čuvaju: Kina preventivno testira "gradić" od 10 miliona ljudi!
china-gd4c61f666_1280 - Copyright Pixabay

Grad Harbin na severoistoku Kine sprovodiće od ponedeljka će preventivno testirati na korona virus svih 10 miliona stanovnika iako, zvanično nema novih slučajeva kovida.

Gradska vlada je na svom zvaničnom "We Chat" nalogu saopštila da je donela odluku o preventivnom testiranju s obzirom na to da sledi jednonedeljni praznični odmor koji zvanično počinje 31. januara.

- U mnogim gradovima su nedavno prijavljeni slučajevi lokalne infekcije omikron sojem, tako da prevencija i kontrola moraju biti veoma rigorozni - navodi se u saopštenju vlasti grada Harbina.

Gradovi širom Kine su tokom poslednjih nekoliko nedelja uveli stroža ograničenja kako bi pokušali da kontrolišu širenje virusa utoliko pre zbog toga što se Peking priprema da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara početkom februara.

Vlasti mnogih kineskih gradova su savetovale svoje građane da ostanu kod kuće tokom praznika ili zahtevaju od putnika da prijave svoja putovanja nekoliko dana pre dolaska.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike