Rusija upozorava na gomilanje NATO snaga kod Belorusije: Nećemo zatvarati oči!

18.01.2022

22:36

0

Ruski dioplomata je podsetio da su dodatne snage NATO i teško naoružanje razmešteni duž poljsko-beloruske granice još tokom migrantske križe u Belorusiji

Rusija upozorava na gomilanje NATO snaga kod Belorusije: Nećemo zatvarati oči!
AP Photo/Ivan Sekretarev, File

U jeku rastuće tenzije sa SAD i NATO savezom, u očekivanju bezbednosnih garancija Zapada, zvanična Moskva je poručila da "neće zatvarati oči pred gomilanjem NATO snaga predvođenih SAD u blizini Belorusije".

Ruski ambasador u Belorusiji Boris Grizlov rekao je danas za TAS S da je "jasno da se ne zaustavlja gomilanje snaga i vojnih resursa NATO ispred naših vrata".

Ruski dioplomata je podsetio da su dodatne snage NATO i teško naoružanje razmešteni duž poljsko-beloruske granice još tokom migrantske križe u Belorusiji.

Grizlov je upozorio da takve akcije NATO i zapadnih partnera "naravno, ne prolaze neopaženo" i dodao da Rusija i Belorusija pažljivo pristupaju zaštiti svojih granica i redovno organizuju zajedničke rusko-beloruske vazdušne patrole "bombarderima tipa TU-22M3 dalekog doleta, višenamenskim lovcima tipa SU-30SM i drugim letelicama ratnih vazduhoplovstava dve zemlje".

Ambasador Rusije u Minsku je primetio da zapadne države po pravilu tumače kao pretnju bilo kakve zajedničke vojne manevre Moskve i Minska.

- Izvođenjem vojnih vežbi do savršenstva, oružane snage Rusije i Belorusije su jasno i koherentno pokazale da su vrhunski obučene, ali nakon manevara su se vratile u kasarne, svojim redovnim obavezama - rekao je ambasador Rusije u Belorusiji Boris Grizlov.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti